Saopštila da je lezbejka, pa se odrekla Rusije! Teniska zvezda izazvala bes nacije!

Autor:

Sport

30.09.2022

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Najbolja ruska teniserka Darija Kasatkina, inače 11. igračica sveta, još jednom je izazvala kritike, pa i bes u svojoj domovini.

Saopštila da je lezbejka, pa se odrekla Rusije! Teniska zvezda izazvala bes nacije!

Foto: Tanjug/AP

Darija Kasatkina

Povod za brojne kritike je njena ispovest i prizanje da je lezbejka! Pored toga, zbog rata u Ukrajini i sankcijama prema Rusiji, ona je istakla da bi želela da u budućnosti nastupa za Švajcarsku.

- U ovom trenutku sam državljanka Rusije, i šta god da se desi, ponosna sam što sam Ruskinja. Ali ako moja karijera zavisi od toga, onda je izbor očigledan, jer želim da nastavim da igram tenis za sebe, to mi je prioritet. Niko ne želi da dodaje ulje na vatru, ali meni se čini da je Švajcarska veoma stabilna zemlja i voljela bih da napravim tu promenu u budućnosti- rekla je Kasatkina, prenosi "Eurosport".

Roman Terjušov poslanik Državne dume dao je oštar odgovor.

- Nažalost, iz nepoznatih razloga, osoba poput nje dobila je počasnu titulu i doživljava se kao simbol sporta u Rusiji, dok istovremeno čini sve da istakne da joj je švajcarsko državljanstvo prioritet. Ona podstiče naše mlade da promene državljanstvo, da predstavljaju druge zemlje. To govori sve o njoj. Ministarstvo bi trebalo da promijeni sistem dodjele počasnih titula kako bi bilo moguće oduzimanje zvanja u slučaju ljudi koji se bave antiruskom politikom- rekao je Terjušov.

Kasatkina je dobila nagradu za sportdka dostignuća u Rusiju, ali je u isto vreme nekoliko pzta osudila agresiju na Ukrajinu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading