ZAKUVALO SE! Rusi preko ovoga nisu mogli da pređu: Zapad OŠAMARIO Moskvu, Kremlj povukao RADIKALAN POTEZ!

Autor:

Sport

20.04.2022

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusi su morali hitno da reaguju, dosta im je nepravde.

ZAKUVALO SE! Rusi preko ovoga nisu mogli da pređu: Zapad OŠAMARIO Moskvu, Kremlj povukao RADIKALAN POTEZ!

Foto: tanjug/AP

Kremlj

Vest jutra u svetskim medijima predstavljala je najava Vimbldona da će zabraniti učešće ruskim i beloruskim sportistima, a sada je stigao snažan odgovor iz Moskve.

 

 

Rusi su izrazili duboko neslaganje sa takvom odlukom, koja će uskoro biti ozvaničena.

Ne možemo da uradimo ništa. Smatram takvu odluku pogrešnom, ali tu se ništa ne može promeniti, naša teniska federacija je već uradila sve što je bilo u njenoj moći. Ne želim da pričam o ovoj temi, sve što kažem, može samo da ide na štetu sportista. Posle mojih reči moglo bi da im bude samo gore. Radimo na ovoj situaciji, to je sve što mogu da kažem - poručio je Šamil Tarpiščev, prvi čovek Teniske Federacije Rusije.

Povodom "slučaja Vimbldon" oglasio se i zvanični Kremlj.

Samo takmičenje će trpeti zbog odstranjivanja ruskih tenisera. S obzirom na to da je Rusija jaka u svetu tenisa, naši teniseri su na vrhu svetske rang-liste, sama takmičenja će pretrpeti udar zbog ove odluke. Neprihvatljivo je učiniti sportiste taocima nekih političkih predrasuda, političkih intriga i neprijateljskih akcija prema našoj zemlji - preneo je portparol Dmitri Peskov.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Slobodan

29.04.2022 09:45

Ne treba izbjegavati reći da je Putin 2008 godine i ranije bio prilično uzdržan prema Srbima.Ne zaboravimo učešće hrvatskih vojnika na paradi Pobjede i sramotno poniženje Vučića mjestom na pomoćnoj tribini a hrvatskog predsjednika bukvalno iza sebe. To moramo pamtiti kao o cunciliranje sa slanjem MiGova i tenkova tri godine. Sve manje mislim da nam je iskren prijatelj.