SVETSKI ŠAMPIONI ODBRANILI TITULU: Epsku bitku skandinavskih rivala na kraju dobila Danska!

Autor:

Sport

31.01.2021

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danska i Švedska priredile su navijačima pravu poslasticu u finalu Svetskog prvenstva u rukometu.

RepublikaFoto: twitter.com/printscreen
Danci slave titulu

Danci su posle lavovske borbe uspeli da se domognu drugog trofeja na Mundijalu! Rezultat je bio 26:24, ali do same završnice nije bilo jasno kako će se drama završiti.

Danska je do finala Svetskog prvenstva stigla sa svih osam pobeda, od kojih je jedna došla posle produžetka i sedmeraca, protiv domaćina Egipta, što je do ove bila možda i najbolja utakmica na Svetskom prvenstvu.

Švedska je do finala ostvarila šest pobeda i odigrala dve nerešene utakmice.

Ovi rivali već su se sastali te 2019. u grupi, kada su Danci bili bolji rezultatom 30:26 na putu ka tituli, pa izgleda oni znaju recept za pobeđivanje Šveđana.

Svaki istinski ljubitelj rukometa bio je na ivici stolice tokom većine ovog susreta, pošto se od početka do kraja igralo gol za gol. 

Sve do polsednjih deset minuta Danci nisu uspevali da se odlepe, ali su onda ubitačni Hansen i nepobedivi Landin stupili na scenu, pa je najpre Hansen svom timu doneo prednost od tri gola šest minuta pred kraj, da bi Landin briljirao u nekoliko napada za redom, zaustaviši apsolutno svaki udarac uključujući i sedmerac.

Na kraju je imao 13 odbrana, ali se i Šveđanina mora odati počast, pošto su u završnici dva puta uspeli da se približe novim pogotcima.

 

Avaj, Danska je ipak bila prejaka sila ovog dana, pa će u Ibrahimovićevoj domovini morati da se pregrupišu pred početak novog kvalifikacionog ciklusa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading