ZLOČIN PROTIV ČOVEČANSTVA: Iran nastavlja da ruši zakone, POGUBILI I PROSLAVLJENOG BOKSERA...

Autor:

Sport

31.01.2021

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranske vlasti ponovo su na udaru međunarodne zajednice posle pogubljenja još jednog nedužnog sportiste.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Iranska vlada pogubila je još jednog u dugom nizu nedužnih sportista...

Nehumani, brutalni i krvoločni režim u ovoj državi ne haje previše da li je neko zaista kriv ili ne kada nekoga odredi kao neprijatelja države, pa je Ali Mutairi samo poslednji u nizu koji je platio najskuplju kaznu.

Ovaj 30-godišnjak bio je bokserski šampion i proslavljeni trener u Iranu, ali mu je oduzet život u zatvoru u Kuzestan provinciji zato što je navodno ubio dva člana Basidž milicije.

Alija su mučili dok nije priznao nepostojeći zločin, tvrde iz "Džerusalem tajmsa", što ovaj gnusni zločin čini još gorim.

UN je strogo osudio ovaj napad, kao što je već radio kada je nekoliko ovakvih slučajeva zapalo za oko široj javnosti, ali još uvek nemaju nikakav uticaj nad situacijom, već Iran radi šta hoće, kad hoće.

- UN snažno osuđuje niz pogubljenja kojih je bilo najmanje 28 samo od polovine decembra, uključujući i pripadnike manjina - istakla je portparolka UN.

Iranske vlasti pokušale su da nactraju potpuno drugačiju sliku, ali im to nije uspelo, pošto ne postoji nikakva naznaka da su njihove tvrdnje i blizu istini. 

- Ali Mutairi, teroristički pripadnik Islamske države, pogubljen je zbog napada na Basidž bazu - istakli su iz Iranske vlade.

Ova milicija možda ne čini deo vlasti, ali ju je osnovao kontroverzni Ajatola Homeini 1979. godine, pa i dan danas uživaju veliki respektu među državnim vrhom.

 

Hoće li ovakvim odvratnim prekoračenjima sile ikada doći kraj?!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading