MA, KAKAV DRIM TIM: Furnije JUNAK, Francuska ŠOKIRALA Amere na početku Olimpijskih igara!

Autor:

Sport

25.07.2021

14:05 >> 14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dramatičan okršaj u Tokiju pripao Francuzima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kevin Durent na meču SAD-Francuska

Košarkaši Francuske iznenadili su selekciju SAD na startu takmičenja u grupi A na Olimpijskim igrama. "Trikolori" su slavili rezultatom 83:76, zahvaljujući perfektnom izdanju u drugom poluvremenu, na krilima heroja Evana Furnijea koji je postigao ključnu trojku pred ulazak u poslednji minut utakmice.

Prvo poluvreme proteklo je u konstantnom vođstvu Amerikanaca koji su na veliki odmor otišli sa lepom zalihom od osam poena viška (45:37). Ipak, "trikolori" su treći kvartal odigrali kao u "transu", na oba kraja parketa, a rešili su ga u svoju korist sa ogromnih 25:11. 

 

 

Izabranici selektora Grega Popoviča uspeli su da se vrate u poslednjoj deonici igre, a sve je rešeno u neizvesnoj završnici. Na minut pre kraja susreta, Jabusele je izborio ključan ofanzivni skok, pošto se bacio po loptu koju je dodao Furnijeu, a ovaj je bio precizan van linije 6,75 za 76:74. Potom je viđen jedan dug napad reprezentacije SAD, serija ofanzivnih skokova, ali i promašaja za tri, pa je Francuska uspela da se odbrani. Amerikanci su bili prinuđeni da fauliraju De Koloa, koji je bio nepogrešiv sa linije slobodnih bacanja - 78:74. 

 

 

Nakon tajm-auta trenera San Antonija, Ameri su izgubili loptu, a Lilard je napravio nesportsku ličnu grešku, pa je bilo jasno da će bodove osvojiti Francuska.

Kao što je već napomenuto, pobednički sastav je predvodio Furnije sa 28 poena, dok je Gober dodao 14, uz devet skokova.

Kod Amerikanaca, Holidej je bio najefikasniji sa 18 koševa, a Adebajo je došao do dabl-dabl učinka od 12 poena i deset uhvaćenih lopti.

Ranije tokom dana, u prvom meču grupe A, Češka je pobedila Iran sa 84:78.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading