TEŠKI TRENUCI: Nekadašnji košarkaš Zvezde morao da pobegne iz zemlje!

Autor:

Sport

14.02.2022

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i ukrajinski reprezentativac proživljava teške trenutke.

TEŠKI TRENUCI: Nekadašnji košarkaš Zvezde morao da pobegne iz zemlje!

Foto: Starsport

Navijači

Oleksandar Lipovij je pre osam godina bio deo ekipe sa Malog Kalemegdana, a od 2020. godine član je ekipe Prometeja iz rodne zemlje. Usled dešavanja u Ukrajini, klub nekadašnjeg člana crveno-belih, prinuđen je da napusti zemlju i pauzu zbog reprezentativnih obaveza provede u Češkoj Republici.

Usled svih dešavanja, iskusni košarkaš se obratio medijima:

– Trenutno je prvenstvena pauza zbog reprezentativnih akcija, a mi u Prometeju treba da igramo utakmicu Lige šampiona protiv Kluža. Pa je predsednik odlučio da nas izvede iz zemlje, da ceo tim u Češkoj odradi dvonedeljne mini pripreme – otkriva Lipovij u intervjuu za grčku "Gazetu".

Situacija i u samoj ekipi nije baš najbolja. Posebno su stranci uznemireni:

– Sad kad su krenule ove priče, da će Rusi da uđu u Ukrajinu, američki igrači su zabrinuti i zbuneni. U subotu su dobili mejl njihove ambasade da u roku od 48 sati moraju da napuste zemlju. Tako da je predsednik odlučio da danas idemo za Češku. Danas će i Košarkaški savez na vanrednoj sednici odlučiti o budućnosti prvenstva, da li će da se nastavi normalno ili odloži na nekoliko nedelja.

Nije Lipoviju ovo prvi put. Kada su Rusi ušli na Krim 2014. godine, on je otišao u Zvezdu.

– Bilo je ludo. Bilo smo u hoteli, slušali sirene hitne pomoći i patrole. Znali smo da nešto nije dobro. Ludilo. Na stotine mrtvih. Posle mesec dana svi stranci su otišli. I ja sam otišao, u Crvenu zvezdu. Baš u petak sam razgovarao sa majkom i bratom, oni žive u Harkovu, oko 50 kilometara od granice. Poslao sam im ključeve moje kuće u Dnjepru i rekao im da idu tamo ako se bilo šta desi. Da ne razmišljaju, samo da idu – rekao je Lipovij.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading