MIJAILOVIĆ NAJAVIO REVOLUCIJU U ABA: Plaćaju igrače u kešu, ako budemo morali sve ćemo OBELODANITI!

Autor:

Sport

18.10.2021

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović je govorio o transformaciji ABA lige i pritom otkrio jednu spornu situaciju u regionalnom takmičenju.

Republika

Foto: Starsport

Ostoja Mijailović predsednik KK Partizan

ABA liga bi trebalo da pretrpi korenite promene, a Ostoja Mijailović je objasnio o čemu se tačno radi.

Regionalna liga će uskoro da se transformiše u d.o.o, a prema njegovim rečima Partizan je imao veliku ulogu.

- To je jako važan korak i Partizan je dosta učestovao u tome. Liga treba da se transformiše i da njome upravlja menadžment, a da nadzorni organ budu klubovi koji su vlasnici lige. Mislim da je to jedini način na koji liga može da funkcioniše.

On je naveo nekoliko primera zašto je to značajno.

Republika

Foto: KK Partizan

Detalj sa meča Partizan - Split

- Koliko godina već postoji ABA liga, a mi smo svedoci situacija koje nisu normalne.Ono što smo nekada pričali, imati dva kluba u jednoj ligi, a sada imamo nekoliko takvih slučajeva, a imamo situaciju i da jedan klub plaća igrače u kešu.

Potom je otkrio konkretnu situaciju.

- Sad ćemo imati sudski postupak gde ne možemo da dokažemo da je igrač koji je jedno vreme proveo u Partzanu i sa kojim smo se vansudski dogovorili, od drugog kluba primio novac u kešu, i to znamo. I da će od nas potražiti sredstva koja je već naplatio od tog kluba. Eto u 21. veku se i to dešava u ABA ligi. Ako dođemo u tu situaciju mi ćemo biti prinuđeni da obavestimo javnost da se i to dešava. Ali se nadamo da će klub iz kolegijanih razloga reći tom igraču da ne može da naplaćuje dve plate u isto vreme - rekao je Mijailović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading