ODBIJA DA IGRA: Vlahovićev saigrač neće na teren!

Autor:

Sport

26.02.2022

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Golman Juventusa Vojčeh Ščesni oglasio se nakon što su FS Poljske i njegov saigrač Robert Levandovski odlučili da ne igraju meč baraža za plasman na SP protiv Rusije.

ODBIJA DA IGRA: Vlahovićev saigrač neće na teren!

Foto: Tanjug/AP

Poljska i Rusija bi trebalo da se sastanu 24. marta, ali je ovaj meč sada doveden u pitanje.

Vojčeh Ščesni se oglasio na Instagramu i najavio da ni on neće igrati utakmicu protiv Rusije.

- Moja supruga je rođena u Ukrajini, ukrajinska krv teče venama mog sina, deo naše porodice je još uvek u Ukrajini. Znam puno Ukrajinaca i svi su sjajni ljudi. Videti patnju na njihovim licima i strah za svoju zemlju... Ne mogu stajati mirno i da se pretvaram se da se ništa nije dogodilo - napisao je Ščešnji i nastavio:

- Kada je Putin odlučio da napadne Ukrajinu, objavio je rat ne samo Ukrajini nego i svim vrednostima koje Evropa zastupa. Sloboda, nezavisnost , ali pre svega mir. Tog 26. marta trebalo bi da igramo protiv Rusije u utakmici baraža za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru. I iako mi se srce slama dok ovo pišem, savest mi ne dozvoljava da igram.Predstavljati svoju zemlju najveća je čast u karijeri fudbalera, ali je još uvek izbor. Odbijam da igram protiv igrača koji odluče zastupati vrednosti i principe Rusije! Odbijam da stojim na terenu u bojama svoje zemlje i slušam himnu Rusije! Odbijam da učestvujem u sportu koji čak legitimizuje postupke ruske vlade. Znam da moj uticaj može da bude samo simboličan, ali pozivam FIFA i UEFA da preduzmu sve mere i kazne Ruse za svoje postupke - zaključio je saigrač Dušana Vlahovića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading