PRISEĆA SE SAVETA ŽOZEA MURINJA: Danas je ponovo na mestu najvećeg USPEHA!

Autor:

Sport

26.01.2022

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski savez Srbije nedavno je promovisao knjigu o dve zlatne generacije srpskog fudbala - dečacima koji su 2013. godine postali evropski prvaci u Litvaniji i momcima koji su dve godine kasnije na Novom Zelandu stigli do svetske titule.

PRISEĆA SE SAVETA ŽOZEA MURINJA: Danas je ponovo na mestu najvećeg USPEHA!

Foto: Starsport

Bila je to dobra prilika i da Marko Pavlovski, nakon gotovo pune decenije, podseti sportsku javnost na uspeh koji je tadašnja generacija mladih srpskih fudbalera ostvarila:

- Bila je to generacija sa jakim karakterom i zajedništvom. To jedinstvo i taj timski duh, ta želja i maksimalna posvećenost da se stigne do samog vrha Evrope je ono što nas je guralo napred. Nije bilo mnogo teško predvoditi ih i biti desna ruka Ljubinku Druloviću. Sve su to bili dobro momci i pravi profesionalci. Meni sve to nije bilo strano, jer sam i u mlađim selekcijama bio kapiten i oduvek imao crte lidera koje i dan danas izgrađujem - priseća se ofanzivni vezista.

Svega što se dešavalo u Litvaniji Marko Pavlovski i danas se dobro seća. U knjizi koju je pripremio Fudbalski savez Srbije nalaze se detalji tog puta, a kapiten "orlića" zadovoljan je kako knjiga izgleda.

- Uspomene na Evropsko prvenstvo i zlatnu medalju će zauvek ostati u našim srcima kao nešto najlepše što smo uradili za našu državu i doživeli u karijerama. Taj odnos, to jedinstvo, posvećenost, upornost, želja i strast sa kojom smo mi igrali za reprezentaciju treba da budu primer nekim novim zlatnim orlićima. Lepo je opisano i zapisano u monografiji “Evropski i Svetski šampioni”, gde se mogu naći svi interesantni podaci, kako jedan tim treba da izgleda i koliko je sve truda i rada potrebno da bi se dosegle najviše visine. Izuzetna mi je čast da sam deo svih tih momaka i jedan od lidera dveju zlatnih generacija - ispričao je ponosno Pavlovski za "Mondo".

Njemu lično, najviše su u pamćenju ostali pogođeni tačni rezultati pomoćnog trenera, ali i poruka legendarnog Murinja koju je pročitao pred poslednji meč.

- Bilo je mnogo anegdota, mnogo smeha, počev od pomoćnog trenera Đorđa Vasića koji je neverovatan i koji je često pogađao rezultate naših utakmica zapisanih na papiriću dan pre utakmice, do poziva Žozea Murinja pred finale i čuvene poruke da se finala ne igraju, nego da se finala dobijaju - zaključio je Pavlovski.

Dvadesetsedmogodišnji fudbaler ponikao je u redovima novobeogradskog Radničkog, a zatim je nastupao za OFK Beograd, Apolon iz Limasola, Porto, Muskron, Split, Voždovac, portugalski Varzim, Dinamo iz Minska, a trenutno brani bolje litvanskog Riteriala iz Viljnusa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading