SVE SLOMILO U PARAMPARČAD! "Gud baj - doviđenja", tek sada sledi RASPAD SISTEMA!

Autor:

Sport

26.11.2021

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana doživeli su pravu blamažu u Talinu porazom od Flore rezultatom 1:0 u okviru petog kola Lige konferencija. Glavni i jedini krivac za ovakav ishod je prvi trener crno-belih Aleksandar Stanojević

SVE SLOMILO U PARAMPARČAD! "Gud baj - doviđenja", tek sada sledi RASPAD SISTEMA!

Foto: Starsport/Ilustracija

"Zbogom lepoto", to je današnja maksima Partizana, kluba koji je pre nešto više od godinu i po dana igrao lepršav, atraktivan i moderan fudbal, baš onakav kakav su navijači "parnog valjka" i priželjkivali.

Crno-beli su u sezoni 2019/2020 bili nadomak plasmana u narednu fazu Lige Evrope, ali ih je nesreća protiv tadašnjeg vicešampiona Holandije koštala proleća u ovom takmičenju.

Republika

Foto: Starsport

Poraz Partizana u Talinu

Od tada pa sve do danas, Partizan je doživeo zaokret za 180 stepeni i trenutno je podsmeh čitave sportske javnosti nakon poraza u kišovitim Talinu u četvrtak veče.

Razloga je mnogo, a glavni krivac je naravno Aleksandar Stanojević. Ideja da se protiv poluprofesionalnog tima kakav je Flora izađe sa defanzivnom taktikom, koštala je crno-bele obraza u Estoniji.

Ta igra u krug, "ja tebi ti meni i na kraju nikome ništa", obila se o glavu fudbalerima Partizana.

Nezadovoljstvo su iskazali i "grobari" koji su odmah nakon meča uperili prstom u trenera crno-belih:

 

 

 

 

 

 

 

 

Poraz sam po sebi nije strašan, ali je tragičan način na koji je doživljen. Jeftino primljen gol krajem prvog dela potpuno je ukočio Partizan u nastavku utakmice.

IZMENE:

Retko se dešava da trener na startu drugog dela promeni čak četiri igrača, a pritom tim promenama ne učini nikakav pomak u igri, jer izbaciti Meniga iz igre, a igrati i dalje sa četiri igrača pozadi, još jedan je dokaz kukavičke igra crno-belih protiv Flore. Estonski tim nije Barselona ili Real Madrid, pa da kazni igru sa tri defanzivna igrača, međutim, Stanoje se nije libio da do kraja meča odigra u svom standardnom sistemu - "bitno je da ga ne primimo".

 

 

I onda sledi novi šok, Rikardo napušta igru, a na teren ulazi Marko Milovanović. Zašto i kako, Rikardo nije još protiv Anortozisa na 2:0 napustio igru, već je povređen nastavio meč iako je Partizan bio nadomak pobede? Logično bi bilo da se sa Rikardom, Markovićem i Menigom juri makar remi, međutim, Stanojević je toliko istumbao tim u poslednjih 30 minuta, da je Flora mirne glave mogla da odigra "čekalicu" i tako dočeka prvu evropsku pobedu u istoriji kluba (govorimo o grupnoj fazi).

Na a veliku žalost Lazar Marković se pred kraj meča teško povredio, pa je Partizan u završnici utakmice ušao sa igraćem manje, jer su sve izmene do tada ispucane u prazno...

Republika

Foto: FK Partizan

Napadač Partizana Rikardo Gomeš

Crno-beli su očajnoj formi, pola tima je van stroja, a oni koji svojim iskustvom trebaju da nadomeste izostanak Bibrasa Natha, to na veliku žalost ne čine. Miloš Jojić je samo bleda senka pertle izraelskog mađioničara, dok je Menig na veliku žalost toliko daleko od gola, da mu je iz ovog ugla teško da dođe do prilike za postizanje gola. Teško je očekivati da Rikardo dobije pomoć u vidu polušpica kakav je Menig, jer sudeći po defanzivnoj taktici Stanojevića, pravo je čudo kako kako Gomeš uopšte i postiže toliki broj golova.

Partizanu se crno-piše, prelazni rok je daleko, u Superligi nakon Proletera više nameju prava na kiks, a bliži se i duel protiv Anortozisa koji "parni valjak" ne sme izgubiti. U surotnom može ostati bez proleća u Evropi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (4)

Loading
iskren

26.11.2021 10:59

Za sve ima leka pa i ovaj baksuz će proći

Milan

26.11.2021 11:06

Da li se pisalo gud naj doviđenja kad je Partizan dobijao Novi Pazar, Voždovac, Napredak i slični timovi? Ili se tad uživalo u fudbalskoj lepoti Partizana i aplauzima ispraćao trenera i fudbalere sa minus 20 u odnosu na Zvezdu.

Krle

26.11.2021 11:54

@Milan - Milane,, engleski ti ide I to strava,bolje da budes prevodilac nego da komentarises.

Sladjan

27.11.2021 05:51

Sada će prvenstvo izlečiti rane,protivnici će da puste partizan.....lagano !!!!