STRAŠNI PORTUGALCI RAZNELI LUKSEMBURG: Het-trik Ronalda i poruka Srbiji - Mađari iznenadili Engleze!

Autor:

Sport

12.10.2021

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored meča Srbija-Azerbejdžan odigrano je još 12 utakmica u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa meča Portugal - Azerbejdžan

Meč koji je navijačima u Srbiji bio u fokusu je odigran u okviru Grupe A između Portugala i Luksemburga, gde je favorit ubedljivo slavio kod kuće sa 5:0.

Sve je rešeno već u prvom poluvremenu kada su Portugalci za 15 minuta postigli tri pogotka, od čega dva penala koje je realizovao Kristijano Rolando. A u prvom periodu igre se upisao i Bruno Fernandeš, na asisteniciju Silve.

Paulinja je u 69. minutu na asistenciju Bruna Fernandeša povećao vođstvo, da bi "petardu" Portugalaca kompletirao Ronaldo na dodavanje Nevesa u 87. minutu, i tako stigao do het-trika na meču.

Posle ovog kola Srbija i dalje ostaje na prvom mestu u grupi, a meč u Lisabonu će odlučiti direktnog "putnika" za Mundijal.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

U okviru Grupe B, Švedska je slavila protiv Grčke sa 2:0 i tako sačuvala izglede za direktan plaslan u Katar. Strelci su bili Forsberg i Isak u drugom poluvremenu, dok u prvom delu igre nije bilo golova.

Šveđani su ovom pobedom preskočili Špance na prvom mestu na tabeli. Gruzija je slavila protiv tzv. Kosova u derbiju začelja sa 2:1.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Švajcarska je ubedljivo slavila protiv Litvanije sa 4:0, golovima Emboloa koji je bio dvostruki strelac i Štefena, da bi Gavranović pogodio u nadoknadi.Tako su Švajcarci trenutno na deobi prvog mesta sa Italijanima.

U istoj grupi je Bugarska slavila sa 2:1 protiv Severne Irske.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

U grupi D Ukrajinci su ugostili BiH i od 15. minuta imali prednost zahvaljujući golu Jarmolenka, u 77. minutu Ahmedhodžić je doneo izjednačenje u borbi za baraž.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Danci su nastavili sa pobedama, ali ovog puta su upisali samo minimalac protiv Austrije, precizan je bio Mehle. Identičnim rezultatom je slavila i Škotska protiv Farskih ostrva.

Izrael je pobedio Moldaviju na svom stadionu i slavio 2:1 i tako zadržao nadu da može da stigne Škote u poslednja dva kola. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Mađari su iznenadili Engleze koji su dominirali tokom celog meča, ali je rezultat bio 1:1. Naše severne komšije su povele iz penala koji je slučajno napravio Luk Šo, a precizan sa 11 metara bio je Šalai. Englezi su izjednačili u 37. minutu kada je Stouns bio na mestu posle prekida. 

San Marino je poražen kod kuće od Andore, rezultatom 3:0.

Poljska je savladala Albaniju posle dužeg prekida, a jedini pogodak na meču je postigao Sviderski.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading