Igrale Severna i Južna Koreja fudbal - ishod znaju samo oni koju su prisustvovali!

Autor:

Sport

15.10.2019

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi put su se Severna i Južna Koreja u Pjongjangu sastale posle tri decenije. Tehnički i dalje su u ratu, već sedam decenija, ali rivali su se našli u kvalifikacijama za Mundijal 2022.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustacija

Izgleda da se "utakmica" duhova završila 0:0, nije bilo slike, nije bilo navijača, nije bilo dozvoljeno ni slikati za agencije, pa ko zna, šta se sve dešavalo.

To da se utakmice ne prenose nije čudo, doduše kada su pobedili Liban, Severnokorejci su emitovali meč dan kasnije.

Posle perioda približavanja, opet se zaoštrilo, Severna Koreja je izdala vize samo igračima i trenerima gostiju, ali je garantovala bezbednost za njih. Pojavile su se samo Tviter vesti, nije bilo golova, pa je izgleda ostalo 0:0.

Utakmicu je domaćin snimao, za slučaj da pobedi, videćemo hoće li gostima ustupiti snimak.

Inače, na tabeli dve Koreje dele prvo mesto sa po sedam bodova.

Kada su se prošli put sastajali u kvalifikacijama Severna Koreja je bila domaćin u Kini, u Pjongjangu su igrali jednu prijateljsku 1990. to je jedini put da su "severnjaci" dobili. Ali, zato u ženskom fudbalu dominiraju, Južna Koreja je pobedila samo jednom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading