SITUACIJA NIJE LAKA: Prošlosezonski vicešampion je u seriji od pet vezanih poraza! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

21.04.2024

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radnički je stigao do trijumfa, ali i on se ne nalazi u dobrom položaju po pitanju opstanka.

SITUACIJA NIJE LAKA: Prošlosezonski vicešampion je u seriji od pet vezanih poraza! (FOTO GALERIJA)

Foto: Mihajlo Ilić/fotograf FK Morava Žitkovac

U okviru 23. kola Zone Centar ekipa Radničkog 2020 iz Knez Sela ugostila je sastav Morave iz Žitkovca. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa pretposlednje pozicije i 20 osvojenih bodova, dok su gosti bili na 12. mestu sa pet bodova više.

Republika

Desetkovana Morava, sa samo 12 fudbalera u protokolu otišla je na gostovanje ekipi koja je konkurent u borbi za opstanak. Prvu šansu na meču imali su domaći, međutim lopta je prošla pored gola, uzvratio je Lazarević na drugoj strani, ali je i njegov šut završio van mreže.

Do odlaska na odmor beležimo dve odlične šanse za domaćina, ali je oba puta maestralnim intervencijama svoju mrežu sačuvao golman Antonijević. Na desetominutni odmor se otišlo bez golova.

Od starta nastavka fudbaleri Radničkog su krenuli silovito ka golu rivala, igrao se 48. minut kada je mladi Uroš Sadžak pogodio za vođstvo domaćina od 1:0. Bude se gosti nakon primljenog gola, i ubrzo izjednačavaju rezultat nakon opravdano dosuđenog penala, strelac za Moravu u 57. minutu bio je Bojan Bogdanović, 1:1.

Ubrzo nakon toga gosti ostaju sa deset igrača u polju, Aleksandar Dimitrijević dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton. Nakon toga inicijativa je bila na strani domaćina, izmenama je u redovima Radničkog uneta dodatna svežina, dok je u Moravi na klupi bio samo rezervni golman Mladenović.

Na isteku 72. minutu mladi Jovan Nikolić pogodio je mrežu rivala, 2:1 Radnički opet vodi na meču. Krenuli su gosti na sve ili ništa u finišu utakmice, međutim Nikolić je ubrzo svojim drugim golom rešio pitanje pobednika, 3:1.

Radnički 2020 (Knez Selo) - Morava (Žitkovac) 3:1 (0:0)

Radnički 2020: Ivanović, Jovanović, Žikić, Todorov, Rašić, Živković (od 62' Mladenović), Sadžak, Mijatović, Nikolić (od 88' Stanisavljević), Milenković (od 85' Simonović), Stanisavljević

Morava: Antonijević, Stević, Petrović, Lazarević, Milošević, Dimitrijević, Ilić, Bogdanović, Simić, Stefanović, Milosavljević 

Ovaj poraz bio je peti vezani za Moravu, i situacija po pitanju borbe za opstanak se mnogo zakomplikovala, Radnički je stigao do trijumfa, ali i on nije u najboljem položaju po pitanju plasmana.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading