SVETLA BUDUĆNOST KLUBA: Neizvesnost je bila prisutna do samog kraja meča - "Vojini klinci" doneli ceo plen!

Autor:

Sport

16.04.2024

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak devet igrača iz njihove škole fudbala završilo je meč na terenu.

SVETLA BUDUĆNOST KLUBA: Neizvesnost je bila prisutna do samog kraja meča - "Vojini klinci" doneli ceo plen!

Foto: FK Voja Gačić

U okviru 19. kola Druge južnobanatske lige (grupa Zapad) ekipa Voje Gačić ugostila je sastav Starog Tamiša. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa četvrte pozicije (26 osvojenih bodova), dok su gosti sa devet bodova manje bili na sedmom mestu u ligi.

Republika

Pre dve nedelje upravo su ovi timovi igrali meč 17. kola regularnog toka prvenstva, sada je počeo treći krug lige, i žreb je doveo do novog susreta, ali se ovoga puta u ulozi domaćina našao tim Voje Gačić.

Utakmica je od prvog minuta bila veoma borbena, prvi do vođstva stigli su gosti na isteku 19. minuta kada je nakon odlično izvedenog slobodnog udarca od strane Abramovića, odbranu golmana Krčmara u mrežu smestio Vladimir Nikolić, 1:0 za Stari Tamiš. 

Trgli su se domaći nakon primljenog gola, zaigrali su bolje i za samo tri minuta stigli su do vođstva. Prvo je Milan Kastratović na isteku 22. minuta izjednačio na 1:1, dok je ubrzo Uroš Dakić postavio rezultat na 2:1.

Republika

Foto: FK Voja Gačić

"Neki novi klinci" 

Pred sam odlazak na odmor Nikolić svojim drugim pogotkom vraća meč na početak, 2:2 nakon prvih 45 minuta igre. Za vreme desetominutne pauze izvršena je jedna izmena u redovima gostiju, dok su domaći nastavili sa startnih 11.

Igrao se 51. minut kada je viđena nova promena rezultata, Dakić je nakon odlične akcije vratio prednost Voji Gačić, 3:2, njegov drugi poogdak na meču. Gosti su uzvratili ubrzo, lošu postavku odbrane iskoristio je rezervista Tomislav Milin, 3:3. 

Na isteku sat vremena igre u redovima domaćina izvršene su četiri promene, od toga su ušla tri kadeta, što je dovelo do velike svežine u igri Voje Gačić. 

Igrao se 77. minut kada je nakon prodora Rakonjac oboren u kaznenom prostoru Starog Tamiša, penal za domaćina. Siguran sa kreča bio je Nikola Obradović, 4:3. Pred sam kraj susreta, u nadoknadi vremena mladi Uroš Ćosić pogađa za konačnih 5:3.

Voja Gačić - Stari Tamiš 5:3 (2:2)

Voja Gačić: Krčmar, Kovačević (od 59' Drljača), Dakić (od 59' Nađ), Ivanov, Halas, Nikolić, Kastartović (od 69' Dalipi), Abdula, Obradović (od 83' Ušljebrka), Rakonjac, Janačković (od 69' Ćosić)

Stari Tamiš: Anđelković, Gece (od 53' Mitković), Milosavljević, Živkov, Gavrić (od 46' T. Milin), Nikolić, Jakšić, Abramović (od 53' Todorović), Hajdukov, M. Milin, Mladenović (od 78' Milenković)

Trener domaćih, Miodrag Gačić nije krio zadovoljstvo nakon ovog trijumfa:

Čestitam mojim momcima na velikoj borbi tokom cele utakmice, momci su pokazali karakter i ono što je najvažnije Vojini dečaci iz kadeta pokazali su da su budućnost kluba i na tome im čestitam od srca. Čestitke i ostalim mojim momcima koji su se borili iz sve snage kako bi ostali neporazeni. Čestitam ekipi Starog Tamiša na fer i korektnoj igri i želim im mnogo uspeha u nastavku prvenstva. Sudijska trojka odlično je odsudila utakmicu.

Ovim trijumfom ekipa Voje Gačić je stigla do treće pozicije na tabeli, i u odličnom raspoloženju sledeće nedelje ide na gostovanje Proleteru, dok sastav Starog Tamiša dočekuje tim Omladinca iz Deliblata.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading