DOŠLO JE VREME DA TROFEJ DOBIJE SVOG VLASNIKA: Veliki derbi odlučuje o osvajaču pehara! Svi putevi vode u Šarlinac!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.04.2024

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve želje, ali se samo jedna ostvariti može.

DOŠLO JE VREME DA TROFEJ DOBIJE SVOG VLASNIKA: Veliki derbi odlučuje o osvajaču pehara! Svi putevi vode u Šarlinac!

Foto: FK Mekiš

Kup Opštinske lige Doljevca za sezonu 2023/24 došao je do svog završnog čina, a u velikom finalu za prestižni pehar boriće se ekipe Mekiša i Malošišta, timovi koji u aktulenoj sezoni beleže i sjajna ostvarenja u okviru Nišavske okružne lige.

 

Fudbaleri Mekiša tokom dosadašnje sezone ostvarili su skor od 17 pobeda, dva remija i četiri poraza i u ovom momentu, devet kola pre kraja takmičenja, sa ukupno 53 osovjena boda zauzimaju treću poziciju na tabeli. Iako teoretska šansa i dalje postoji, teško je poverovati da se Mekiš može uklučiti u borbu za lidersku poziciju, s obzirom da vodeći Rudar 2016 iz Aleksinačkih Rudnika ima 15 bodova prednosti.

Stepenik iznad fudbalera Mekiša, nalazi se FK Malošište koje je u 24 prvenstvena meča ostvarilo 20 pobeda, tri remija i jedan poraz i svakako će u predstojećem periodu predstavljati jedinog protivnika sastavu iz Aleksinačkog Rudnika kada je u pitanju borba za šampionski pehar.

Dve navedene ekipe odlučiće i o osvajaču kup trofeja, a domaćin meča koji zavrđuje veliku pažnju sportske javnosti, jeste FK Toplica iz Šarlinca.

Foto: FK Mekiš

Sve je spremno za veliko finale

 

- Kup Opštine grada Doljevca, finale:

Mekiš (Mekiš) - Malošište (Malošište)

Stadion: FK Toplica, Šarlinac

Datum: Četvrtak, 18. april

Početak 16.30 časova

Uoči predstojećeg meča iz redova Mekiša su ekskluzivno za "Niže lige" izjavili:

- Svi znamo šta je večiti derbi, tako da smo spremni i idemo na pobedu, kao u svakoj utakmici do sad.U derbiju nema favorita unapred, već se to pokazuje na terenu.U četvrtak izlazimo kao motivisana ekipa i mislimo da ne bismo postigli ništa da nismo kao jedan i da nismo tim na terenu i van njega. Sujete nema, svako je raspoložen da se nasmeje na svoj račun ali i tuđi i to nas zaista čini ekipom koja ima atmosferu za primer. Kvalitet nije sporan ali kad svlačionica diše kao jedan, e onda možete da računate da ćete ostvariti zacrtane ciljeve. Sigurni smo da ćemo imati veliku podršku u finalu kupa, jer su i navijači svesni koliko je ovo važna utakmica. Sigurni smo da će doći i napraviti dobru atmosferu.

Treba podsetiti da su dve ekipe u aktuelnoj sezoni odigrale jedan zvanični meč. U okviru 13. kola Nišavske okružne lige, 29. oktobra prethodne godine, Malošište j slavilo rezultatom 3:1. Za pobednički ekipu dva gola je postigao Marko Grujić, dok se jednom u strelce upisao Dušan Milenković. Počasni pogodak za Mekiše delo je Vladice Đorđevića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading