METALAC SE KONAČNO POMERIO SA MRTVE TAČKE: Od gotovog, umalo veresija - "kanarinci" lete ka srpskoligaškom karavanu! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

14.04.2024

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domaćin se i ove sezone budi u samom finišu šampionata.

METALAC SE KONAČNO POMERIO SA MRTVE TAČKE: Od gotovog, umalo veresija - "kanarinci" lete ka srpskoligaškom karavanu! (FOTO GALERIJA)

Foto: Jelena Grlić

Istorija se ponavlja, barem kada je u pitanju Fudbalski klub Metalac iz Gornjeg Milanovca i njegovo učešće u Prvoj ligi Srbije.

 

Kao i prethodne ezone, Gornjomilanovčani u samom finišu sezone uspevaju da pronađu željenu formu i pobegnu iz ugrožene zone, a nakon meča 30. kola drugog stepena takmičenja, konačno su nakon gotovo četiri i po meseca uspeli da se pomere sa 12. pozicije.

Već na samom startu meča protiv RFK Novog Sada 1921, domaćin stiže do dva gola prednosti. Nakon kornera, loptu glavom Marko Mirić prebacuje na drugu stativu gde je najviši bio Vukašin Bulatović i mreža Mihaila Dragićevića se zatresla. Igrao se 11. minut.

Samo sedam minuta kasnije domaćin duplira prednost. Izgubili su gosti loptu na svojoj polovini i kada se očekivao pas unapred, Nikola Žakula je raspalio po lopti sa preko 25 metara i mreža se zatresla.

U nastavku meča Marko Mirić iz jedanaesterca u 51. minutu povećava prednost a zatim sledi pet minuta pakla za domaćina tokom kojih je Itan Derviši sa dva gola uneo potpunu neizvesnost u utakmicu.

Ipak, Abel Abah u 74. minutu nakon soloprodora i sjajnog udarca sa 18 metara, postavlja konačan rezultat meča.

 

- Prva liga Srbije, 30. kolo:

Metalac (Gornji Milanovac) - RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) 4:2 (2:0)

Strelci: V. Bulatović 11`, N. Žakula 18`, M. Mirić 51`(11.m), A. Abah 74`; I. Derviši 54`(11.m), 59`

Stadion: Stadion: FK Metalac, Gornji Milanovac

Gledalaca: 1.000

Sudija: Aleksandar Vukadinović

Žuti kartoni: M. Mandić, M. Milosavić (RFK Novi Sad 1921)

Metalac (Gornji Milanovac): Premović, Jovičić, Aleksić (Arambašić), Mirić (Tomović), Abah (Bačkulja), Ouanda (Ilić), Bulatović, Žakula, B. Mijailović, V. Mijailović, Milošević (Popović).

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad): Dragićević, Milosavić (Kokir), Rac (Abraham), Derviši, Serdar (Vrekić), Pašagić, Maiga, Blagojević, Mandić (Varga), Gvozdenović (Ilić), Marković.

Trijumfom protiv novosadskih "kanarinaca", Metalac je stigao do 37 osvojenog boda i konačno su napravili iskorak ka sredini tabele.

Sa druge strane RFK Novi Sad 1921 ostaje na pretposlednjoj poziciji i samo u teoriji mogu sačuvati prvoligaški status.

Od narednog vikenda obe ekipe će se takmičiti u Plej-autu Prve lige Srbije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading