DAROVITI VEZISTA IZ REDOVA PODMLATKA LOKOMOTIVE BLISTA PO POVRATKU NA TEREN: Stefan Njamculović pobednik iz senke!

Autor: Irena Đurđević

Sport

12.04.2024

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle višemesečne pauze zbog teške povrede metatarzalne kosti uzdanica omladinske ekipe iz Železnika se vratio na teren u punom sjaju: na dve poslednje utakmice uknjižio je dva gola i asistenciju.

DAROVITI VEZISTA IZ REDOVA PODMLATKA LOKOMOTIVE BLISTA PO POVRATKU NA TEREN: Stefan Njamculović pobednik iz senke!

Foto: Privatna arhiva/Stefan Njamculović

Na prvi trening je, kao i svaki klinac iz Jakova, otišao na “Prilivak” sa samo šest godina zbog dokazanog fudbalskog trenera, oca Gorana i četiri godine starijeg brata Nikole. Od tada je prošlo 11 takmičarskih godina, a on je i dalje nerazdvojan sa „bubamarom“.

 

Uzdanica omladinskog tima Lokomotive, Stefan Njamculović (17) o fudbalu govori odmereno:

- Svidelo mi se sve što su dečaci oko mene radili na prvom treningu toliko da do danas nisam poželeo da odustanem od treninga i utakmica – iskren je za portal Republika.rs, Njamculović.

Nikada Vam nije zasmetalo što Vam je otac Goran trener?

- Sve što znam o fudbalu naučio me je upravo otac Goran. Ko ga poznaje zna da je vrlo strog, da akcenat u radu stavlja na suvu disciplinu, da priznaje samo  konstantan spartanski rad.

Koliko Vam to koristi?

- Olakšava da prihvatim sportski autoritet svojih trenera.

I da prihvatite olovno teške fudbalske trenutake.

- Najteži sam nedavno ostavio za sobom. Povreda metatarzalne kosti me je odvojila od terena četiri ipo meseca.

Vratili ste se fudbalu jači nego pre.

- Ispoštovao sam svaki savet lekara u periodu oporavka. Prvo sаm dva meseca vežbao samo u teretani sa vrhunskim trenerom za oporavak posle povreda i fizicku pripremu, Darkom Radovanović, a onda sam radio i na terenu, naravno, sa tatom.

 

U poslednja dva kola ste potvrdili povratak u formu.

- Lopta me „sluša“ i bolje nego pre povrede. Postigao sam dva gola i jednom asistirao. Sve ide ka pravoj formi koja se od mene i očekuje.

Lokomotivi ste nedostajali da se domogne samog vrha tabele.

- Visoko se kotiramo, tu su i OFK Beograd, Kolubara... U Prvoj omladinskoj ligi Beograda se igra vrlo kvalitetan fudbal.

Imate iskustva za sve buduće fudbalske izazove.

- U mlađim kategorijama sam navikao da uvek igram za bar godinu stariju ekipu, tako je i danas u Železniku. Nedostaje mi samo seniorsko iskustvo na terenu.

Planirate da zaigrate na „velikom“ terenu?

- Nigde ne žurim. Trenutno razmišljam samo kako da u punoj formi pomognem omladinskom timu Lokomotive da se što bolje plasiramo na kraju ove polusezone.

LIČNA KARTA
Ime i prezime: Stefan Njamculović
Datum rođenja: 08.09.2006.
Mesto rođenja: Beograd
Pozicija u timu: prednji i zadnji ofanzivni vezni
Noga: leva
Klubovi: Srem (Jakovo), Crvena zvezda, Čukarički, 011, Lokomotiva.
 

Koliko može ovaj tim “lokosa”?

- Nemamo poseban sportski pritisk rezultata, ali imamo jaku fudbalsku želju da se na terenu dokažemo kako individualno tako i kao sastav koji vredi.

Vreme radi i za Vas.

- Od prvih fudbalskih dana sam naučio da se samo predan rad isplati, shodno toj životnoj „devizi“ učim svaki dan, često i od Lionela Mesija jer volim tu igru na potez, na asistenciju i strpljivo čekam svojih pet minuta.

 

U Lokomotivi?

- Svi sportski planovi su povezani sa omladincima iz Železnika, na istoj sam „talasnoj dužini“ sa trenerom Đorđem Radonjićem, iz dana u dan napredujem kao i moj tim – zaključio je daroviti vezista „lokosa“.

Stefan Njamculović je uspešno prošao put od dečaka koji obećava, do dečka koji vredi, sportski gen je već „odradio“ svoje, preostalo je samo da uskoro pečatira kvalitet u seniorskom fudbalu.

I BRAT FUDBALER: Nikola vredniji, talenat je na mojoj strani- familija Njamculović je fudbalski priznata porodica iz Jakova:


-Tata je nekada igrao fudbal u: Sremu, OFK Beogradu, poljskoj Legiji... Godinama unazad radi sa mladim igračima kao trener. Moj brat Nikola igra u Radniku iz Bjeljine, prošao je omladinsku školu Srema, pa Crvene zvezde kao i ja. Svi koji nas poznaju sa terena slažu se da je talenat na mojoj strani, a da je Nikola vredniji, kao i da bismo bili najbolji u tandemu. Delimo to fudbalsko mišljenje uz sportsku želju da u skorijoj budućnosti obučemo dres istog kluba – istakao je Stefan.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading