VIŠE OD IGRE: Novac u savremenom fudbalu ne mora biti presudan - njih ljubav prema sportu i klubu vodi do neslućenih visina!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.04.2024

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priča o malom klubu koji sanja velike snove...

VIŠE OD IGRE: Novac u savremenom fudbalu ne mora biti presudan - njih ljubav prema sportu i klubu vodi do neslućenih visina!

Foto: FK Bobište

Bobište, naselje u okviru grada Leskovca ima nešto više od 4.000 stanovnika i koje se može pohvaliti spomenikom palim borcima u Prvom i Drugom svetskom ratu, Osnovnom školom "Vuk Karadžić", ali i Fudbalskim klub Bobište koje već sedam decenija egzistira na fudbalskoj mapi Srbije.

 

Sportski kolektiv koji je osnovan sada već davne 1953. godine, u sezoni 2019/20 bio je i član četvrtog stepena srpskog klupskog fudbala, Zone Jug, a od aktuelne sezone ostvaruje zavidne rezultate u Jablaničkoj okružnoj ligi i nalazi se na korak od ravnopravnog uključenja u borbu i za šampionski pehar.

Ekipa ovog proleća ne zna za neuspeh. Tokom pet odigranih prvenstvenih mečeva zabeležene su četiri pobede i samo jedan remi (Milanovo 3:3), a prethodnog vikenda su na svom terenu pred više desetina ljubitelja fudbala sa ubedljivih 4:0 savladali grdeličko Jedinstvo (u strelce su se upisali Miroslav Marković, Nemanja Cakić i Mološ Mitić) i u ovom momentu sa skorom od 16 pobeda, dva remija i četiri poraza i ukupno 50 osvojenih bodova, dele pozicije dva i tri sa ekipom Budućnosti iz Orašja, mada treba napomenuti da aktuelni lider Donja Lomnica ima devet bodova suficita u odnosu na najbliže rivale.

Interesantno je napomenuti da FK Bobište poseduje igrački kadar u kojem se nalaze 24 fudbalera i svi sa ponosom nose klupski dres bez i jednog dinara nadoknade. Treninzi se održavaju dva puta nedeljno, uz prvenstvene mečeve koji su na programu tokom vikenda.

Foto: FK Bobište

Oni čine igrački kadar Bobišta u aktuelnoj sezoni

 

Kako ističu u samom klubu, osnovni cilj jeste plasman u viši stepen takmičenja, a kako bi do navedenog i došli, neophodno je u preostalih 12 prvenstvenih mečeva ostvariti što je moguće bolje rezultate kak obi se zaostatak za liderom postao nadoknadiv. 

Prvu priliku za ostvarenje željenog cilja, Bobište će imati već predstojećeg vikenda. U nedelju 14. aprila sa početkom od 16 časova u Bobištu gostuje ekipa Budućnosti Orašje i već sada je jasno da sao pobednik može do kraja takmičenja figurirati kao kandidat za titulu.

Uz navedeni meč, svi ljubitelji fudbala u Bobištu nestrpljivo očekuju 29. maj kada će ugostiti i aktuelnog lidera Donju Lomnicu, a svi se nadaju da navedeni susret može i predstavljati prekretnicu u borbi za šampionski pehar.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading