KO BI REKAO: Nakon čak 15 vezanih poraza, došlo je vreme za seriju trijumfa!

Autor:

Sport

25.03.2024

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Nikolić je preporodio Dragoševac, savladana je i Sloboda na gostovanju!

KO BI REKAO: Nakon čak 15 vezanih poraza, došlo je vreme za seriju trijumfa!

Foto: OFK Dragoševac

U okviru 18. kola Međuopštinske lige Sever ekipa Slobode (Šuljkovac) ugostila je sastav OFK Dragoševca, domaćin je u ovaj meč ušao sa deobe šeste pozicije (26 osvojenih bodova), dok su gosti sa samo tri boda bili na poslednjem mestu u ligi.

Republika

Odlično je novi trener Dragoševca, Nikola Nikolić složio tim, to se videlo u prošlom kolu kada je napokon bodovni saldo "porastao" od nule, ujedno je zabeležen i jako bitan trijumf, što je motivisalo igrače za ovo gostovanje.

Već posle četiri minuta igre gosti su vodili sa dva gola prednosti. Prvo je Stefan Petrović iz slobodnjaka sa oko 20 metara doveo svoj tim u vođstvo, dok je samo dva minuta kasnije isti igrač šutem iz daljine duplirao prednost. 

Domaći brzo reaguju na drugoj strani, dobijaju kazneni udarac sa 11 metara koji uspešno realizuje Bojan Maslar, Sloboda stiže na samo gol zaostatka, 2:1. Od tog trenutka posed je uglavnom bio na njihovoj strani, dok su gosti čekali šansu iz kontranapada.

Na isteku 31. minuta igre, iskosa sa nekih 20 metara Aleksandar Dobrea vratio je prednost od dva gola razlike na stranu OFK Dragoševca, to je ujedno bio i rezultat prvog dela igre. 

Republika

Foto: FK Sloboda Šuljkovac

Jaka kiša je otežala igru učesnicima meča

Na startu drugog dela gosti opet kreću furizono, što je nakon greške odbrane Slobode dovelo do nove promene rezultata, Miloš Petrović pogodio je mrežu golmana Tadića za velikih 4:1 u korist Dragoševca. 

Domaći nisu imali šta da čekaju, krenuli su na sve ili ništa i brzim golom su se delimično vratili u meč. Sa nekih 25 metara odlično je "pucao" Marko Petrović, 4:2. Gosti ne menjaju svoj stil igre, čekaju kontre i prepuštaju posed rivalu.

Na isteku 81. minuta nakon greške odbrane gostiju, Popović po drugi put pokazuje na penal na utakmici, opet za domaćina. Egzekutor se nije promenio, Maslar pogađa i Sloboda stiže na samo jedan gol zaostatka, meč ulazi u neizvesnu završnici.

Bila je dugačka nadoknada vremena, domaći su uglavnom dugim loptama pokušavali da stignu do novog pogotka, dok su se gosti znalački branili, i na kraju su uspeli da odbrane ceo plen.

Sloboda (Šuljkovac) - OFK Dragoševac 3:4 (1:3)

Sloboda: Tadić, Savić (od 60' Manojlović), Matejić, M. Milenković, Bor. Maslar, N. Milenković, Agatonović, Boj. Maslar, Milošević (od 46' Pantić), Nedeljković (d 24' Ristić), Petrović

OFK Dragoševac: V. Petrović, S. Petrović (od 84' Milanović), Todorović, Paunović, Milošević, Spasojević, Jeremić, Gajić (od 84' Jocić), M. Petrović (od 68' Đorđević), Dobrea, Todorović (od 55' Janković) 

Ovim trijumfom gosti su znatno uvećali svoje šanse za opstanak u ligi, i prava je šteta što je ekipa po rasporedu slobodna u sledećem kolu, ali taj period će sigurno trener Nikolić iskoristiti za dodatno uigravanje. Sloboda narednog vikenda dočekuje sastav Osaonice.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading