OPŠTINSKI DERBI OPRAVDAO OČEKIVANJA: Šansi je bilo na pretek, ali se bolje u završnici istih snašao domaćin!

Autor:

Sport

25.03.2024

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastav Arbanasca stigao je do jako bitnog trijumfa protiv Rada!

OPŠTINSKI DERBI OPRAVDAO OČEKIVANJA: Šansi je bilo na pretek, ali se bolje u završnici istih snašao domaćin!

Foto: FK Arbanasce

U okviru 21. kola Nišavske okružne lige ekipa Arbanasca ugostila je sastav Rada iz Merošine, domaći tim je u ovaj meč ušao sa deobe poslednjeg mesta na tabeli, dok su gosti bili na sedmoj poziciji u ligi.

Republika

Na stadionu u Kočanu odigran je derbi opštine Merošin u kojem su timovi ušli u odličnom raspoloženju, imajući u vidu da su u prošlom kolu zabeležili po tri boda.

Od prvog minuta sastav Arbanasca igrao je jako kvalitetno, držao je uglavnom loptu u svom posedu i nije dozvoljavao rivalu da ozbiljnije zapreti njihovom golmanu, dok su na drugoj strani u par navrata odlično atakovali mrežu Nikolića.

Na isteku 23. minuta Stefan Đorđević savladao je golmana Rada, 1:0 za domaćina. Samo par minuta kasnije nakon greške golmana autogol gostujućeg fudbalera, 2:0. To je ujedno bio i rezultat nakon prvih 45 minuta igre, pored dva gola mnogobrojna publika je imala prilike da vidi i isti broj žutih kartona, po jedan na obe strane.

Početkom drugog dela viđene su prilike na obe strane, ali bez prave realizacije pred golom rivala. Golman Rada se u par navrata istakao odličnim intervencijama, ali nije zaostajao ni Milikić, čuvar mreže domaćih.

U 75. minutu nakon starta golmana Nenada Milekića sudija Branković pokazuje na belu tačku, siguran sa penala bio je golgeter Rada, Uroš Jovanović, 2:1, tim iz Merošine se vraća u igru.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka trošio se svaki atom snage kod svih učesnika ovog meča, ali to nije dovelo do nove promene rezultata, domaći stižu do jako bitnog trijumfa u borbi za opstanak u ligi.

Arbanasce - Rad (Merošina) 2:1 (2:0)

Arbanasce: Milikić, Pavlović (od 78' Mladenović), Mihajlović, M. Petrović, Vukojević, Kostić, N. Petrović, S. Đorđević, M. Đorđević, Cvetković, Stojiljković (od 46' Popčević)

Rad: V. Nikolić, Dinić, L. Nikolić, Todorović, Milosavljević, Milojković, Ćurčić, Niketić, Vučković, Jovanović, Ilić (od 58' Mitić) 

U sledećem kolu sastav Arbanasca očekuje jako bitno gostovanje Toplici iz Šarlinca, dok Rad dočekuje Polet iz Ratine.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading