VELIKA ČAST: Trener crveno-belih se prihvatio selektorske funkcije - prvo takmičarsko iskušenje očekuje ga u nesecu junu!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.03.2024

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobrim radom i sjajnim rezultatima, kandidovao je sebe i za selektorsku poziciju.

VELIKA ČAST: Trener crveno-belih se prihvatio selektorske funkcije - prvo takmičarsko iskušenje očekuje ga u nesecu junu!

Foto: Fudbalski savez Vojvodine

Fudbaleri OFK Kikinde prethodne takmičarske 2022/23 godine suvereno su stigli do šampionskog pehara u okviru Vojvođanske lige Istok, a kontinuitet dobrih rezultata nastavljen je i u aktuelnoj sezoni.

 

Prethodnog leta kikindske crveno-bele preuzeo je trener Vladimir Šponja koji je nastavio sa kontinuitetom dobrih rezultata, tako da se i ove godine nalazi u krugu potencijalnih osvajača šampionskog pehara i plasmana u Prvu ligu Srbije.

Zahvaljujući svemu navedenom, strateg kikindskih fudbalera dobio je poziv da preuzme selektorsku poziciju amaterske reprezentacije Fudbalskog saveza Vojvodine, što je oberučke prihvatio, a prvo iskušenje na novom poslu imaće već početkom meseca juna kada je na programu turnir regiona Fudbalskog saveza Srbije. Navedeno takmičenja održaće se od 7. do 9. juna na stadionima u Šapcu i Loznici.

Šponja je tokom igračke karijere nosio dres novosadskih "kanarinaca", a nakon nekoliko klubova u Srbiji, otisnuo se u pečalbu gde je sa dosta uspeha nastupao u Slovačkoj i Bosni i Hercegovini.

Sa pozicije trenera, čak tri puta je svoje klubove uspevao da uvede u viši rang. Ekipu Tatre iz Kisača je prvo uveo u Novosadsku, a zatim i u Vojvođansku ligu, dok je sa ekipom Jedinstva iz Rumenke, takođe uspeo da stigne do vojvođanskog fudbalskog ranga.

Republika

Foto: OFK Kikinda

Vladimir Šponja na promociji u redovima OFK Kikinde

 

Pored Vladimira, stručni štab činiće i pomoćnici Nedeljko Babić (pomoćni trener GFK Slovena iz Rume) i Darko Puškarić (šef stručog štaba Mladosti iz Bačkog Jarka).

Kada je reč o ekipi OFK Kikinde, oni ovog vikenda gostuju Jedinstvu u Staroj Pazovi, a već u narednom sledi derbi protiv nekadašnjeg superligaša Hajduka 1912 iz Kule.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading