PROLEĆNI "KIKSEVI" SKUPO KOŠTAJU: Uprava je ubrzo nakon raskida saradnje sa dosadašnjim trenerom promovisala novog!

Autor:

Sport

14.03.2024

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I pored samo tri ligaška poraza, došlo je do smene.

PROLEĆNI "KIKSEVI" SKUPO KOŠTAJU: Uprava je ubrzo nakon raskida saradnje sa dosadašnjim trenerom promovisala novog!

Foto: FK Kabel

Fudbalski klub Kabel u sezoni 20/21 bio je nadomak plasmana u Superligu Srbije, ostala je ekipa "kratka" za četiri boda, pa je završila na trećem mestu prvoligaškog karavana.

Republika

Nakon tri godine, sastav Kabela iz Novog Sada takmiči se u okviru Srpske lige Vojvodine, gde trenutno zauzima četvrto mesto na tabeli, sa 28 osvojenih bodova. Na prolećnoj premijeri zabeležen je remi na gostovanju u Zrenjaninu, dok je proteklog vikenda upisan tek treći poraz u ligi, 1. Maj iz Rume odneo je ceo plen, što je dovelo do promene na klupi.

Uprava se zahvalila Milošu Peniću, koji je na klupu stigao početkom sezone i zabeležio je solidan učinak, međutim od starta proleća sa dve slabije partije klub je udaljen od borbe za Prvu ligu Srbije, što je dovelo do smene na mestu šefa stručnog štaba.

Imajući u vidu da je prvenstvo u toku, i da se za vikend igra već 18. kolo, čelni ljudi Kabela su brzo reagovali, na upražnjenu klupu stigao je Savo Pavičević. Kroz igračku karijeru Pavičević je nastupao između ostalog za Vojvodinu, Makabi Tel Aviv, Omoniju, Hapoel Tel aviiv, Anortozis iz Kipra, Crvenu zvezdu i Spartak iz Subotice, gde je započeo trenersku karijeru. 

Savo je radio kao pomoćni trener u superligašu iz Subotice, Radničkom iz Niša i Vojvodini. Svoje samostalne angažmane imao je u Bačkoj iz Subotice i Radničkom iz Sombora, pa će mu posao u Kabelu biti treći u doadašnjoj trenerskoj karijeri gde će biti šef stručnog štaba.

Kabel trenutno za liderom zaostaje 11 bodova, dok je drugo mesto udaljeno sedam bodova, cilj sa novim trenerom je svakako da se napravi serija pobeda i da se što više klub približi samom vrhu tabele.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading