HITAN APEL FUDBALSKOG SAVEZA: Ukoliko ne ispune tražene uslove, klubovi će se naći pred velikim problemom - vremena je sve manje!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

31.01.2024

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Određeni uslovi se moraju ispuniti...

HITAN APEL FUDBALSKOG SAVEZA: Ukoliko ne ispune tražene uslove, klubovi će se naći pred velikim problemom - vremena je sve manje!

Foto: FSB

Start prolećnog dela sezone u takmičenjima pod okriljem Fudbalskog saveza Beograda sve je bliži, a klubovi če pored poklanjanja pažnje aktuelnim pripremama i zimskom prelaznom roku, pažnju morati da posvete i infrastrukturnim uslovima na svojim sportskim objektima.

 

Tim povodom prestonička fudbalska krovna organizacija izdala je zvanično saopštenje po osnovu obaveštenja iz novembra meseca 2023. godine, a u kojem stoji:

- Svi klubovi koji su dobili obaveštenje od Komisije za stadione i igrališta FS Beograda da je neophodno da izvrše otklanjanje nedostataka kako bi uspunili uslove iz Pravilnika o standardizaciji stadiona i igrališta na svojim terenima, potrebno je da završetak radova prijave Komisiji za stadione i igrališta FS Beograda najkasnije do 20 februara kako bi Komisija izvršila pregled - stoji na početku saopštenja, a zati mse dodaje:

- Takođe podsećamo da ukoliko se nedostaci ne otklone, klubovi neće moći svoje utakmice, kada su domaćini, igrati u prolećnom delu Prvenstva na svojim terenima.

Na kraju, FSB ističe dve važne stvari:

- Za sve klubove koji podnesu zahtev za kontrolu otklonjenih nedostataka Komisiji za stadione i igrališta FS Beograd do 20 februara, pregled će biti besplatan. Za sve klubove koji ne otklone nedostatke i ne podnesu zahtev za kontrolu istih Komisiji do gore navedenog datuma, izlazak Komisije će se naplaćivati u iznosu od 6.000 dinara.

Foto: FK Brodarac

Hoće li se "kraj tranvajskog mosta" igrati fudbal ovog proleća?

 

Da podsetimo, po osnovu obaveštanja FSB-a koje datira sa kraja meseca novembra 2023. godine, sledeći klubovi nisu dobili dozvolu-sertifikat da svoje mečeve igraju na svojim igralištima i stadionima: Balkan Mirijevo, OFK Žarkovo (pomoćni teren), Brodarac Novi Beograd, Budućnost Dobanovci, BASK TEK, Zemun, Teleoptik, Radnički Obrenovac, Prva Iskra Barič, Jedinstvo Surčin, Dunavac Grocka, Vrčin, Kongrap, Radnički Rudovci, Lisović 1977, Velika Moštanica, Lokomotiva Železik (glavni teren i pomočni travnati teren), Omladinac Rajkovac, Resnik, Šumadinac Bečmen, Srem Jakovo, Posavac Tišma Boljevac, OFK Mladenovac, Rabrovac, Velika Krsna, Novi Beograd, Zmaj Novi Grad Zemun, 13. maj Zemun, Crvena zvezda Mali Mokri Lug, Umčari.

Takođe su iz saveza sopštili, da se u odnosu na prethodni spisak, na njemu ne nalazi ekipa Sremčice čiji je stadion dobio potrebni sertifikat 13. decembra prethodne godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading