NEKADAŠNJI VEZISTA BROJNIH SRPSKIH I GRČKIH KLUBOVA PONOVO NA MESTU USPEHA: Srpsko - grčki “Olympus Cup” u Kateriniu! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Irena Đuršević

Sport

31.01.2024

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Petković: “Planiramo da međunarodni dečji turnir postane tradicionalni. Ove godine je domaćin Katerini a prijavljene su već brojne ekipe iz: Grčke, Srbijе, Severne Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Malte, Rumunije iako se takmičenje održava tek početkom aprila”.

NEKADAŠNJI VEZISTA BROJNIH SRPSKIH I GRČKIH KLUBOVA PONOVO NA MESTU USPEHA: Srpsko - grčki “Olympus Cup” u Kateriniu! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: Zvanična stranica “Olympus Cup Katerini 2024”; Privatna arhiva: Goran Petković

Bivši vezista Zemuna koji se fudbalski potpuno afirmisao u nekoliko grčkih timova, posebno u ekipi Kalitee gde je igrao osam sezona, definitivno ne može bez zemlje Helena. Zato je Goran Petković (49) odlučio da, u saradnji sa fudbalskim prijateljima iz sportskog saveza Katerinia organizuje turnir prijateljstva za decu rođenu između 2011. i 2015. godine.

 

Kako ste došli na ideju da organizujete turnir?

- Posle dugih jednako lepih i turbulentnih takmičarskih godina u Grčkoj mnogo toga me veže za tu zemlju. Kao bivši fudbaler u Grčkoj imam puno sportskih prijatelja, redovno smo u kontaktu. U jednom od opuštenih telefonskih razgovora dogovorili smo i organizaciju turnira za klince - objasnio je za portal Republika.rs, Petković.

Takmičenje će imati međunarodni karakter.

- Učešće su na turniru već prijavile ekipe iz: Grčke, Srbijе, Severne Makedonije, Crne Gore, Bugarske, Malte, Rumunije…

Da li će biti još prijava?

- Do početka aprila ima dovoljno vremena da nam se pridruži još ekipa. Prema najavama timova i fudbalskih akademija, biće ovo zapaženo dečje takmičenje.

Organizaciju takmičenja pomoćiće i Sportski Savez Katerinia.

- Grci vole sport, “ludi” su za fudbalom, zanimljivo im je takmičenje od mlađih kategorija, čak i tada žustro navijaju. Zbog svega navedenog ne iznenađuje podrska lokalnih sportskih vlasti, naprotiv.

 

Planirate da turnir postane tradicionalan.

- Svake godine bi po jedna zemlja - učesnica bila domaćin. “Matine” takmičenja je u Kateriniu i on bi trebalo da bude pravi sportski uvod za ovaj fudbalski događaj - najavio je Petković.

“Olympus Cup” bice odrzan od 02. do 05. aprila 2024. godine u Kateriniju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading