DILEME VIŠE NEMA: Provereni napadač ima novi klub - umesto borbe za opstanak, sledi pohod ka vrhu tabele!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.01.2024

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji superligaš je pobedio u trci za paraf iskusnog centarfora.

DILEME VIŠE NEMA: Provereni napadač ima novi klub - umesto borbe za opstanak, sledi pohod ka vrhu tabele!

Foto: RFK Novi Sad 1921

Fudballeri lazarevačke Kolubare jesenji deo šampionata u okviru Prve lige Srbije okončali su na desetoj poziciji i svi u redovima zeleno-crnih se nadaju da će tokom nastavka takmičenja uspeti da obezbede plasman u doigravanje za šampionski pehar,

 

Tokom prvog dela takmičarske 2023/24 sezone Kolubara je sa 25 postignutih pogodaka bila četvrta u prvoligaškom karavanu. Efikasniji od Lazarevčana bili su samo fudbaleri OFK Beograda (45), RFK Grafičara (28) i Jedinstva sa Uba (26), ali je i pored navedenog klupsko rukovodstvo odlučilo da pojača konkurenciju u samom špicu napada.

Novi član zeleno-crnih postao je Nikola Furtula.

Reč je o dvadesetšestogodišnjem centarforu koji stiže iz redova RFK Novog Sada 1921 za koji je u prethodnoj polusezoni na 15 prvenstvenih mečeva postigao pet pogodaka.

- Nikola Furtula:

Datum rođenja: 11. septembar 1997. godine

Mesto rođenja: Sombor

Pozicija u timu: napada

Igračka karijera: ČSK-Pivara (Čelarevo), BSK (Borča), Radnički (Sombor), Bečej 1918 (Bečej), Hajduk 1912 (Kula), Spartak (Subotica), Metalac (Gornji Milanovac), RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad)

Trena napomenuti da ekipa lazarevačke Kolubare pruža sjajne partije tokom zimskih priprema. U prethodna dva odigrana susreta koja su odigrana u Rovilnju savladali su Triglav iz Kranja 3:0 i bugarskog drugoligaša Bdin Vidin 5:2, a već u utorak 30. januara sastaće se sa ekipom Istre 1961 iz Pule. Nakon duela sa članom elitnog ranga hrvatskog fudbala, zeleno-crni će se sastati sa Koperom (2. februar) i Rogaškom (3. februar).

 

Kada je reč o nastavku borbe za bodove Kolubara će u prolećnoj premijeri gostovati novobeogradskom Radničkom. Susret je zakazan za 24. februar, a prvi ovosezonski meč dve ekipe okončan je pobedom Lazarevčana rezultatom 2:0.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading