TUŽNO I ŽALOSNO: Ne tako davno, sve je bilo drugačije - KLUB prolazi kroz NAJTEŽI PERIOD u istoriji, a STADION je u OČAJNOM STANJU! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.01.2024

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre samo nešto više od jedne decenije predstavljali su srpski fudbal na međunarodnoj sceni...

TUŽNO I ŽALOSNO: Ne tako davno, sve je bilo drugačije - KLUB prolazi kroz NAJTEŽI PERIOD u istoriji, a STADION je u OČAJNOM STANJU! (VIDEO)

Foto: Starsport

Punih šest i po decenija Fudbalski klub Rad egzistira na srpskoj fudbalskoj mapi, ali poslednje godine ni u kom slučaju ne idu u prilog klubu sa Banjice.

 

Krajem osamdesetih godina XX veka popularni "građevinari" su izborili plasman u Prvu saveznu ligu tadašnje SFR Jugoslavije, a u sezoni 1988/89 osvojili su visoko četvrto mesto na tabeli čime su prvi put izašli i na međunarodnu scenu (eliminisani od Olimpijakosa iz Pireja 2:1, 0:2).

Identično ostvarenje ponovili su i dvadesetak godina kasnije kada su predstavljali srpski fudbal u Ligi Evrope gde su tokom kvalifikacija prvo eliminisali Tre Pene iz San Marina (6:0, 3:1), da bi u drugoj kvalifikacionoj rundi nesrećno ispali od grčkog Olimpijakosa sa Volosa (0:1, 1:1).

Danas, tri i po decenije od najvećeg ostvarenja u fudbalu nekadašnje Jugoslavije, klub prolazi kroz najteži period u svojoj istoriji i sa punim pravo mse mnogi pitaju da li će Rad doživeti sudbinu brojnih prestoničkih klubova, koji su nestali sa fudbalske mape.

Prethodnu jesen "građevinari" su proveli u okviru beogradske grupe srpskoligaškog fubbala u kojoj su sa skorom od tri pobede, četiri remija i osam poraza zauzeli 12. poziciji u već sada je jasno da ih tokom proleća očekuje grčevita, ali i krajnje neizvesna borba za opstanak.

Pored rezultatske, jasno je da klub prolazi i kroz svaku moguću krizu, a ono što prenose naši sportski prijatelji sa Instagram stranice "Stadioni i arene" svakako je, u najmanju ruku zabrinjavajuće.

 

 

Stadion "Kralj Petar I" nalazi se u katastrofalnom stanju. Prostorije očigledno decenijama nisu ni okrečene i već se može govoriti o fazi u kojem je legendarni banjički objekat opasan za korišćenje.

U ovom momentu možda je i najmalnj važno napomenuti da će ekipa Rada u prolećnoj premijeri dočekati novobeogradski Studentski grad. Meč je na programu drugog dana meseca marta, a prvi ovosezonski duel dve ekipe pripao je popularnim "studentima" koji su na stadionu u Vojvođanskoj ulici slavil irezultatom 3:0.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading