PODRHTAVA FUDBALSKA SRBIJA: Portugalska legenda stigla u redove vicešampiona! (FOTO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.01.2024

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razlog posete za sada nije poznat.

PODRHTAVA FUDBALSKA SRBIJA: Portugalska legenda stigla u redove vicešampiona! (FOTO)

Foto: Instagram.com/abelxaviercoach

Fudbaleri Inđije Toyo Tires prvi deo šampionata u okviru Prve lige Srbije okončali su na drugoj poziciji i svi u redovima zeleno-belih se nadaju da će tokom predstojećeg proleća ekipa obezbediti povratak u elitni rang srpskog klupskog fudbala nakon tri sezone.

 

Puleni trenera Jovana Golića ostvarili su skor od deset pobeda, četiri remija i šest poraza i u odlučujuće borbe ulazi sa identičnim bodovnim skorom kao i trećeplasirana GFK Dubočica, ali su u ovom momentu bolje plasirani usled boljeg gol količnika.

Pripreme fudbalera Inđije Toyo tires uskoro startuju, a tokom zimske pauze ekipu je posetio jedan od najboljih nekadašnjih portugalskih fudbalera, a sada uspešni trener Abel Ksavijer.

Pedesetjednogodišnji Ksavijer je pre par dana viđen u srpskoj prestonici u društvu Slavka Svitlice i Gorana Njamculovića, da bi se tokom jučerašnjeg dana obreo na "Toyo Tires Areni".

Foto: FK Inđija Toyo Tires

Legendarni Portugalac na Toyo Tires Areni

 

- Abel Ksavijer:

Datum rođenja: 30. novembar 1972. godine

Mesto rođenja: Nampula - Mozambik

Igračka karijera: Sporting Lisabon U-15 (Portugal), Sporting Lisabon U-17 (Portugal), Estrelja Amadora U-19 (Portugal), CF Estrelja (Portugal), Benfika Lisabon (Portugal), Bari (Italija), Real Ovijedo (Španija), PSV Ajndhoven (Holandija), Everton (Engleska), Liverpul (Engleska), Galatasaraj (Turska), Hanover 96 (Nemačka), Roma (Italija), Midlsbro (Engleska), LA Galaksi (SAD)

Reprezentativna karijera: Portugal (20 ut. / 2 gol.)

Trenerska karijera: Olhanense (Portugal), Farense (Portugal), Deportivo Aveš (Portugal), Reprezentacija Mozambika

Za sada nije poznata priroda posete portugalskog trenera Srbiji. Ostaje misterija da li je Ksavijer turistički došao u našu zemlju, ili je u pitanju "snimanje" nekog od srpskih fudbalskih velemajstora.

Odgovore na navedena pitanja daće period koji je pred nama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading