DOBAR GLAS DALEKO SE ČUJE: Saradnja je uspostavljena - ubuduće će vrata MLS lige biti širom otvorena za srpske fudbalere!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.01.2024

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O "grafosima" se sa uvažavanjem govori i "preko bare".

DOBAR GLAS DALEKO SE ČUJE: Saradnja je uspostavljena - ubuduće će vrata MLS lige biti širom otvorena za srpske fudbalere!

Foto: RFK Grafičar

Fudbaleri RFK Grafičara iza sebe imaju turbulentnu polusezonu u okviru Prve lige Srbije tokom koj su zabeležili skor od šest pobeda, isto toliko remija i osam poraza i u odlučujuće prolećne borbe ulaze sa zasigurno nezadovoljavajuće jedanaeste pozicije na tabeli.

 

Dobro je poznata činjenica da klub sa Senjaka već godinama unazad ima sklopljen dogovor o saradnji sa Crvenom zvezdom, a zimsku pauzu predsednik "ljubičastih" Slobodan Govedarica iskoristio je kako bi posetio Los Anđeles gde su u dogovoru sa Jovanom Kirovskim otpočeti razgovori o budućoj saradnji i sa renomiranim članom američke MLS lige, ekipom LA Galaksija čiji dres trenutno nosi srpski reprezentativac Dejan Joveljić.

Predsednik "grafosa" Slovbodan Govedarica je tim povodom izjavio:

- Zahvalio bih se svima u LA Galaksiju na izvanrednom gostoprimstvu, pre svega fudbalskoj legendi Jovanu Kirovskom, koji na izuzetno profesionalan način sprovodi ličnu viziju i prenosi bogato iskustvo. Razgovarali smo o potencijalnoj saradnji Galaksija i Grafičara, kao i eventualnim pozajmicama. Krasi nas atribut da smo klub koji okuplja najtalentovanije mlade igrače u Srbiji, od kojih kasnije nastaju vrhunski asovi. Radimo sistemski, jer su fudbalerima omogućeni optimalni uslovi za razvoj i promociju u seniorsku konkurenciju. Stvaramo igrače za najveću scenu, uključujući i klubove iz liga petice. Uostalom ljudi iz LA Galaksija su već upoznati sa transferom Fol Falua u francuski Rems.

Foto: Starsport

Sportski direktor LA Galaksija Jovan Kirovski je sa Crvenom zvezdom stigao do trofeja u Kupu Srbije

 

Prvi čovek kluba sa Senjaka je posebno istakao:

- Velika prednost LA Galaksija, pored infrastrukture, sportskih radnika i igrača, je u stabilnim i redovnim prihodima. Ostvarili su promet u protekloj godini od 98 miliona dolara, dok je čist profit iznosio svega četiri miliona. Kompanija AEG je vlasnik kluba, podržava ih šest velikih sponzora, a vrednost tima je procenjena na 925 miliona dolara. Sve to su preduslovi da bi se sprovodio plan razvoja i strategije, a istakli su koliko je važno da svi zaposleni u kolektivu imaju stabilna primanja. Partnerstvo koje imamo sa Crvenom zvezdom nama to omogućava, velike zasluge joj dugujemo, ali pored toga što razvijamo najtalentovanije Zvezdine igrače trudimo se ujedno da podignemo i vlastitu Omladinsku školu. Plan je da kroz saradnju sa klubovima poput LA Galaksija podignemo rad na još viši nivo.

Mladi fudbaleri RFK Grafičara će ubuduće imati priliku da pored Crvene zvezde, svoj talenat prikažu i na američkim terenima u dresu LA Galaksija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading