DERBI KOLA OPRAVDAO OČEKIVANJA PRISUTNIH: Zloćudovo nakon preokreta slavilo protiv raspoloženog domaćeg sastava Leminda!

Autor:

Sport

29.11.2023

19:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da nije bilo crvenog kartona, situacija bi možda bila drugačija.

DERBI KOLA OPRAVDAO OČEKIVANJA PRISUTNIH: Zloćudovo nakon preokreta slavilo protiv raspoloženog domaćeg sastava Leminda!

Foto: FK Zloćudovo

U okviru 17. kola Jablaničke okružne lige ekipa Leminda 1953 iz Leskovca ugostila je sastav Zloćudova. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa 27 osvojenih bodova, što je dovoljno za šesto mesto na tabeli, dok su gosti imali četiri boda više i držali su petu poziciju u ligi.

Republika

Na pomoćnom terenu stadiona "Dubočica", sa veštačkom travom viđen je odličan meč između dva tima iz samog vrha tabele. Domaći su bolje ušli u utakmicu, stvorili su par izglednih prilika i na isteku 25. minuta su preko Nikole Jankovića stigli do vođstva.

Pokušavali su gosti da odgovore u drugom delu prvog poluvremena, krenuli su nešto ofanzivnije ka golu rivala, ali nisu uspeli da zatresu mrežu domaćina. Pred sam odlazak na odmor Nikola Stamenković, fudbaler Leminda je zbog nasilnog ponašanja dobio direktan crveni karton.

Za vreme pauze izvršena je jedna izmena u redovima domaćina, promenjena je taktička postavka, ali su gosti brojčanu nadmoć koristili od prvog minuta nastavka.

Republika

Foto: FK Lemind 1953

Krajnji rezultat

Na isteku 59. minuta mladi Vukašin Kostić postiže gol za izjedančenje, i to je pogodak koji je motivisao sve fudbalere Zloćudova da krenu još jače ka golu rivala i da pokušaju da stignu do celog plena.

Napadali su gosti, dok su domaći uglavnom vrebali svoju priliku iz brzih promena poseda. U 80. minutu Dušan Nastić postiže gol za vođstvo gostiju, prvo na utakmici.

Pred sam kraj meča dve situacije vredne pomena, prvo je Kostić svojim drugim pogotkom uvećao prednost gostiju, i time postavio i konačan rezultat na 3:1, a gotovo u istom momentu je golman Miloš Ivanović zaradio direktan crveni karton, Lemind utakmicu završava sa devet igrača u polju.

Lemind 1953 - Zloćudovo 1:3 (1:0)

Lemind 1953: Ivanović, N. Mitić (od 79' Stamenković), Jovanović, M. Mitić, Ninković, Stamenković, L. Mitić (od 87' Milenković), Janković (od 57' Anđelković), Cekić, Kurtić (od 46' Todorović), Živković

Zloćudovo: Veljković, Stanković, Petrović (od 85' Nikolić), Marinković, Radić, Petković, Kostić, Nastić, Stanković, Stanojević, Zdravković 

Ovim trijumfom Zloćudovo je stiglo do deobe četvrte pozicije na tabeli, dok je Lemind spao na sedmo mesto u ligi, i tamo će provesti predstojeću zimsku pauzu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading