I U REALU GREŠE: Madriđani još uvek izdvajaju ogroman novac za fudbalera koji je u penziji!

Autor:

Sport

15.05.2024

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Azar skupo košta Kraljeve.

I U REALU GREŠE: Madriđani još uvek izdvajaju ogroman novac za fudbalera koji je u penziji!

Foto: www.profimedia.rs

Real Madrid je ostvario značajne uspehe sa svojim transferima, ali jedna od grešaka koja se ističe je transfer belgijskog fudbalera Edena Azara. Iako su se mnogi nadali da će Azar biti pojačanje, povrede su ga sprečile da pokaže svoj pun potencijal na terenu. Real je platio Čelsiju 115.000.000 evra za Azara, ali iako je Belgijanac imao nekoliko aktiviranih bonusa, njegove povrede su ga sprečile da opravda visoku cenu transfera.

Foto: Tanjug/AP

 

Iako se Azarov doprinos u plasmanu Reala u finale Lige šampiona može smatrati zanemarljivim, Čelsi će ipak dobiti 5.000.000 funti, odnosno oko 5.800.000 evra, zbog ovog uspeha Reala. Ovo je rezultat ugovora između Reala i Čelsija, gde je navedeno da plasman Reala u finale Lige šampiona garantuje određeni bonus Čelsiju. Iako ova suma možda neće značajno uticati na finansijsku situaciju Čelsija, svaki dodatni prihod je dobrodošao.

Azar je proveo najbolje godine svog karijere u Čelsiju, osvojivši dve titule Premijer lige i dve u Ligi Evrope, pre nego što je prešao u redove Reala. Iako je Real ostvario značajne uspehe sa Azarom, prodavši ga za ogroman novac, povrede su sprečile Azara da pokaže svoj pun potencijal u dresu Kraljevskog kluba.

Pored bonusa za Čelsi, Real će, ukoliko pobedi Borusiju u finalu Lige šampiona, morati da doplati dodatnih 4.500.000 evra klubu iz Dortmunda na osnovu transfera Jude Bellinghama. Ipak, ovi dodatni troškovi će biti prihvaćeni sa zadovoljstvom ukoliko Real ostvari ovaj veliki uspeh.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading