MARČINJAK JOŠ UVEK CENTRU PAŽNJE ZBOG KONTROVERZNIH ODLUKA: Poljaku preti suspenzija!?

Autor:

Sport

10.05.2024

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljak na udaru kritika.

MARČINJAK JOŠ UVEK CENTRU PAŽNJE ZBOG KONTROVERZNIH ODLUKA: Poljaku preti suspenzija!?

Foto: www.profimedia.rs

Šimon Marčinjak, sudija koji je izazvao kontroverze svojim suđenjem na polufinalu Lige šampiona, može biti udaljen sa otvaranja Evropskog prvenstva 2024. između Nemačke i Škotske. Marciniak je postao glavna tema širom sveta nakon što je Real Madrid pobedio Bajern Minhen rezultatom 2-1 u revanš meču na stadionu Santiago Bernabeu.

Poljak je poništio gol Bavarcima u poslednjim minutima utakmice i tako ih lišio produžetaka i time izazvao veliku buru. Pomoćni sudija Tomasz Listkiewicz i njegov poljski kolega su smatrali da je Mazraoui bio marginalno u ofsajdu u prethodnoj akciji dok je glavom spustio loptu za De Ligta. Poljski mediji tvrde da je Marčinjak uklonjen sa liste sudija za otvaranje Evropskog prvenstva.

Ovakve odluke su razbesnele sve u taboru Bajerna, a posebno odlazećeg trenera Tomasa Tuhela koji je bez dlake na jeziku govorio o ovoj situaciji. 

- Mislim da je prilično jasno i nema, po mom mišljenju, sumnje da je to protiv svakog pravila modernog fudbala. Prva velika greška je od pomoćnog sudije, uradio je isto u akciji sa Alphonsom Daviesom, odmah je podigao zastavicu. Ne znam da li je bio u ofsajdu. Imala sam čudan osećaj. Podići zastavicu u situaciji kao što je ova kada nikada ne možete biti sigurni da li je ofsajd, imati hrabrosti da podigneš zastavicu u ovakvoj situaciji je velika odluka. I pogrešna je. Sudija ima priliku kada vidi da mi osvajamo drugu loptu i stvaramo šansu u roku od pet sekundi, on ima priliku da ne svira. On donosi odluku da svira - to je protiv svakog pravila. Mi prihvatamo da smo izgubili. To je ono što jeste, ali to se ne bi dogodilo s druge strane - poručio je Nemac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading