"BEK TU BEK" TITULA: Kolektiv Kopaonika je na pola puta do ponovnog plasmana u viši rang takmičenja!

Autor:

Sport

29.11.2023

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jesenja titula je tu, sada predstoji prolećni deo prvenstva.

"BEK TU BEK" TITULA: Kolektiv Kopaonika je na pola puta do ponovnog plasmana u viši rang takmičenja!

Foto: OFK Kopaonik 1931 Brus

Mladi sportski kolektiv iz Brusa je nakon prošlogodišnje šampionske titule u Drugoj rasinskog okružnoj ligi, na dobrom putu da klupske vitrine obogati još jednim peharom.

Republika

Ekipa OFK Kopaonika 1931 je tokom jesenjeg dela polusezone zabeležila 13 trijumfa uz po jedan remi i poraz, sve to je bilo dovoljno za osvajanje prve pozicije na tabeli, i zvanja jesenjeg prvaka. Po planu i rasporedu klubovi u ovoj ligi su imali još dva kola pre odlaska na pauzu, ali su vremenski uslovi "naterali" čelne ljude lige da se sve pomeri za proleće.

Odlično je odigrao prvi deo sezone Kopaonik, jedini poraz zabeležen je od trenutnog prvog pratioca, Rubina (Donji Stupanj), koji je uspeo pred svojim navijačima da slavi rezultatom 2:0. Remi je takođe zabeležen na gostovanju, bilo je to u petom kolu kada je na gostovanju Trudbeniku meč završen "iksom", 1:1. Što se tiče gol razlike, igrači su mrežu rivala tresli u 50 navrata, najviše u ligi, dok su primili samo osam golova, takođe najbolji po tom parametru.

Republika

Foto: OFK Kopaonik 1931

Uslovi za zonu su već tu

U razgovoru za naš portal, pomoćni trener ekipe, Milan Mitrović je izjavio:

- Pre početka sezone postavili smo jasan cilj, a to je plasman u viši rang takmičenja odnosno u Zonu Zapad. Nakon nekompletnog prvog dela prvenstva zauzimamo prvo mesto na tabeli što govori da smo na pravom putu. Vredi istaći da smo najefikasnija ekipa u takmičenju sa 50 postignutih golova, gde je naš kapiten Vukojević prvi strelac lige sa 20 postignutih golova. Posebne zasluge za rezultatski uspeh idu i na račun odbrane koja je samo osam puta savladana, najmanje od svih u ligi. Predstojeću pauzu u prvenstvu iskoristićemo da dodatno ojačamo ekipu dovođenjem nekoliko mlađih igrača čije smo igre pratili u prethodnom periodu, nakon čega sledi pripremi period, a potom i borba za bodove gde očekujemo nastavak pobedničkog niza. 

Što se tiče prolećnog dela prvenstva, sa Kopaonikom će veliku borbu voditi Rubin, ali je tu i bivši zonaš, Jastrebac (Veliki Šiljegovac) koji je takođe na tri boda zaostatka za jesenjim prvakom, i koji će pokušati da se vrati u Zonu Zapad nakon tri godine.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading