ČAČANI JESENJI PRVACI: Renvaširao se Borac timu iz Ljubića za poraz u finalu kupa! (VIDEO)

Autor:

Sport

25.11.2023

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa iz Čačka je na pravi način iskoristila kiks FAP-a u poslednja dva kola.

ČAČANI JESENJI PRVACI: Renvaširao se Borac timu iz Ljubića za poraz u finalu kupa! (VIDEO)

Foto: FK Borac 1926 Čačak

U okviru 15. kola Srpske lige Zapad ekipa Borca 1926 iz Čačka ugostila je sastav Poleta iz Ljubića. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa prvog mesta na tabeli, dok su gosti bili na deobi sedmog mesta u ligi.

Republika

Pre petnaestak dana ova dva tima odmerila su snage u okviru finala kupa grada Čačka, tada je Borac ugostio Polet, i gosti su stigli do trofeja rezultatom 6:3. Današnji domaćin je sa dosta većom željom i motivom ušao u ovaj duel, jer je ulog bio veliki, titula jesenjeg prvaka lige je bila na "talonu".

Zaigrali su domaći od prvog minuta na visokom nivou, ofanzivno, napadački, stigli su do prvog mesta na tabeli u prošlom kolu, i sada su sa nova tri boda želeli da ostanu na liderskoj pozicji i tokom zimske pauze. Na isteku 24. minuta zatresla se mreža mladog golmana Veselinovića, strelac za Borac bio je Nikola Milekić.

Do odlaska na odmor gosti su pokušali da odgovore pred golom rivala, ali se samo još jednom zatresla njihova mreža. U 38. minutu mladi Janko Rakonjac smestio je loptu iza leđa protivničkom golmanu, 2:0. Za vreme desetominutne pauze izvršene su izmene na obe strane, dve u domaćem i tri u gostujućem timu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @borac_cacak

 

Bolje otvaraju gosti drugi deo meča, i već gotovo iz prvog pravog napada, posle jednog minuta igre stižu do gola, strelac za Polet bio je Nikola Veselinović, 2:1. Samo par minuta kasnije fudbaleri Borca odličnim ofanzivnim pristupom u dva navrata tresu mrežu rivala, i stižu do prednosti od 4:1. Na listu strelaca za sastav iz Čačka upisali su se Milekić, po drugi put na utakmici i Arsenije Vranić. Nedugo zatim rezervista Veljko Bogićević postiže pogodak za 5:1.

Pitanje pobednika u tim trenucima je već bilo rešeno, četiri gola prednost za domaćina i još pola sata igre na semaforu rezultiralo je nešto mirnijom igrom sa obe strane. Izvršene su sve dostupne izmene u Borcu i Poletu, i do poslednjeg sudijskog zvižduka navijači su imali prilike da vide još jedan gol. Vranić je svojim drugim pogotkom postavio konačnih 6:1 u korist domaćeg sastava.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @borac_cacak

 

Borac 1926 (Čačak) - Polet (Ljubić) 6:1 (2:0)

Borac 1926: Stanić, Pribaković, Kolarević, Pantić, Rakonjac (od 46' Bogićević), Todosijević, Stojanović (od 46' Stevlić), Marković (od 62' Živanović), Kovačević (od 69' Savić), Vranić, Milekić (od 62' Stevanović)

Polet: Veselinović, Pavlović (od 46' Gavrović), Veselinović, Simić, Veljović, Kuveljić (od 70' Vasović), Veselinović, Savić (od 46' Mirković), Obrenović (od 57' Milosavljević), Grujičić, Popović (od 46' Radojević) 

Ovim trijumfom Borac je i zvanično jesenji prvak lige, a imajući u vidu da je FAP zabeležio poraz protiv Mladog Radnika, prednost u odnosu na prvog pratioca je sada porasla na pet bodova.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading