DERBI NA STADIONU ROVČE: Rad dočekuje prošlogodišnjeg šampiona opštinskog ranga!

Autor:

Sport

25.11.2023

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oba tima imaju ambicije da se nađu u samom vrhu tabele na kraju sezone.

DERBI NA STADIONU ROVČE: Rad dočekuje prošlogodišnjeg šampiona opštinskog ranga!

Foto: FK Mekiš

U okviru 17. kola Nišavske okružne lige, ujedno i poslednjeg za ovu kalendarsku godinu, ekipa Rada iz Merošine će na stadionu "Rovče" ugostiti sastav Mekiša, utakmica je zakazana za nedelju, 26. novembar sa početkom od 13 časova.

Republika

Domaćin sutrašnjeg meča se trenutno sa 23 osvojena boda nalazi na osmoj poziciji na tabeli, tim iz Merošine je nakon promenjive forme na startu seone zaigrao dosta bolje, ali je serijom od četiri poraza u velikoj meri "pokvario" svoj plasman. Vratio se Rad na pobednički kolosek, u duel sa Mekišom ulazi nakon tri trijumfa u nizu.

Kada su u pitanju mečevi fudbalera Rada na stadionu "Rovče", u dosadašnjem toku sezone odigrali su šest utakmica, i tom prilikom su upisali četiri trijumfa i dva poraza, uz gol razliku 15:10. Dva tima iz samog vrha tabele, Malošište i Naisus su uspela da odnesu ceo plen iz Merošine. 

Republika

Foto: FK Rad 1974 Merošina

Mogu li Merošinci u novoj opremi do još jednog trijumfa?

Nedeljni gost u Merošini biće prošlogodišnji osvajač Opštinske lige Doljevac, sastav Mekiša koji je od prvog kola zaigrao na visokom nivou, pa je trenutno u samom vrhu tabele, na četvrtoj poziciji. Ekipa je do pre samo četiri kola bila jedan od konkurenata za titulu jesenjeg šampiona, ali je upravo u duelima sa trenutno prva tri tima na tabeli, upisala isto toliko poraza.

Prošlog vikenda Mekiš se vratio na pobednički kolosek, savldana je Sloga 1980 iz Jovanovca rezultatom 3:2, i igrači u dobrom raspoloženju dočekuju poslednji ovogodišnji ligaški meč. Trenutno četvrtoplasirani sastav na tabeli igra otvorene duele, na gol više, pa je samim tim i gol razlika takva, mrežu rivala su tresli u 46 navrata, dok je njihov golman savladan u 31 situaciji.

Poslednji ligaški duel ova dva tima odigran je pre tačno deset godina, kada je u sezoni 13/14 Rad pred svojim navijačima slavio sa 5:1.

Rad (Merošina) - Mekiš

Nedelja, 26. novembar od 13 časova

Stadion "Rovče" u Merošini

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading