SJAJNA FUDBALSKA PREDSTAVA: Polet nakon goleade savladao velikog favorita i prigrlio pehar u kup takmičenju!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.11.2023

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Publika je istinski mogla da uživa u viđenom na stadionu u Čačku.

SJAJNA FUDBALSKA PREDSTAVA: Polet nakon goleade savladao velikog favorita i prigrlio pehar u kup takmičenju!

Foto: FK Borac 1926 Čačak

Po ko zna koji put se pokazala sva ćud kup takmičenja koje je i ovoga puta pokazalo da favorit neretko ume da doživi neplanirani neuspeh.

 

U sredu 8. novembra na stadionu "kraj Morave" u Čačku, odigran je finalni susret Kupa grada Čačka u kojem su se sastale dve ekipe koje se takmiče u okviru zapadne grupe srpskoligaškog karavana, ali u kojem je jedan od timova predstavljao izrazitog favorita.

Čačanski Borac 1926 u takmičarskoj 2023/24 godini vodi veliku borbu sa pribojskim FAP-om kada je u pitanju plasman u viši rang takmičenja, Prvu ligu Srbije, dok je sastav Poleta iz Ljubića uvaženi član trećeligaškog karavana, ali se ne može smatrati klubom koji je favorit u duelima sa popularnim "zebrama".

Međutim, teren je pokazao potpunu drugačiju sliku i "David je bio uspešniji od Golijata".

Prema aočekivanju Čačani su poveli već u četvrtom minutu, a u listu strelaca se upisao Vladimir Stević. Nakon primljenog gola fudbaleri iz Ljubića su zaigrali znatno bolje i već u 15, miutu stigli do rezultatskog egala, da bi najavu velikog iznenađenja doneli Petar Gavrović u 33. i Nikola Veselinović u 38. minutu susreta.

Do odlaska na odmor viđen je po još jedan pogodak na obe strane, a u strelce su se upisali Lazar Todorić (Borac 1926) i Nikola Veselinović kojem je to bio drugi pogodak u samo nekoliko minuta igre.

Kada je Gradimir Grujičić u drugom minutu nastavka meča i peti put zatresao mrežu crveno-belih, bilo je potpuno jasno da smo na pragu velikog iznenađenja.

Igrao se 66. minutu kada je Janko Rakonjc smanjio prednost Poleta, ali je sastav iz Ljubića u finišu susreta stigao i do šestog pogotka nakon kojeg je veliko slavlje moglo i da počne.

 

Kup grada Čačka, finale:

Borac 1926 (Čačak) - Polet (Ljubić) 3:6 (2:4)

Strelci: V. Stević 4`, L. Todorić 42`, J. Rakonjac 66`; A. Obrenović 15`, P. Gavrović 33`, N. Veselinović 38`, 42`, G. Grujičić 47`, M. Milosavljević 84`

Stadion: "kraj Morave", Čačak

Nakon trijumfa u gradskom kupu, ekipu Poleta iz Ljubića u okviru 13. runde Srpske lige Zapad, očekuje gostovanje u Tutinu, dok će ekipa Borca 1926 kod kuće dočekati ekipu Loznice u derbiju kola.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading