NASTAVAK FUDBALSKE GROZNICE: Najvažnija sporedna stvar na svetu je jedina tema u "srpskom Mančesteru" - nakon reprezentativnog, slede i klupski uspesi!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

21.11.2023

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi na njih nisu ozbiljno računali, ali oni korak, po korak stižu u epicentar zbivanja.

NASTAVAK FUDBALSKE GROZNICE: Najvažnija sporedna stvar na svetu je jedina tema u "srpskom Mančesteru" - nakon reprezentativnog, slede i klupski uspesi!

Foto: GFK Dubočica

Tokom prvog dela sezone u takmičarskoj 2023/24 godini, grad Leskovac je postao jedan od najfudbalskijih gradova u Srbiji. Izgradnjom novog, velelepnog sportskog objekta fudbal je oživeo i dobio neku novu dimenziju koja bi za "posledicu" mogla da ima, skorašnji plasman GFK Dubočice u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

 

Start nove sezone i nije bio prema planovima. Ekipa je tokom prvih osam prvenstvenih mečeva, zabeležila svega dva trijumfa i već tada su mnogi posumnjali da će Leskovčani u aktuelnoj sezoni predstavljati tim koji će o mnogo čemu odlučivati.

Međutim, novi stadion, podrška publike i fudbalska groznica, doveli su leskovački sportski kolektiv na prag borbe za sam vrh tabele što je potvrđeno i u zaostaloj utakmici devete takmičarske runde protiv Smedereva 1924.

Oko 400 ljubitelja fudbala nije dugo čekalo na prvi pogodak. Igrao se peti minut meča kada je sjajno sa pozicije desnog krila centrirao Predrag Đorđević, a u šesnaestercu "oklopnika" najbolje se snašao Milan Đokić koji je glavom loptu poslao iza leđa Lazara Kaličanina koji je mogao i morao bolje da interveniše.

Promene rezultata nije bilo sve do samog finiša susreta. Nepropisno je na ivici kaznenog prostora zaustavljen Filip Tolić. Slobodan udarac je izveo Filip Đorđević i lopta je završila u donjem desnom uglu smederevskog čuvara mreže. Igrao se 87. minut.

U prvom minutu nadoknade vremena nesmotrenost dvojice defanzivaca leskovačkog kluba iskoristio je David Ivić msanjivši prednost domaće ekipe, ali vremena za rezultatski preokret nije bilo.

Foto: GFK Dubočica

Slavlje navijača i fudbalera GFK Dubočice

 

- Prva liga Srbije, 9. kolo:

GFK Dubočica (Leskovac) - Smederevo 1924 (Smederevo)

Strelci: M. Đokić u 5. i P. Đorđević u 87. minutu za GFK Dubočicu; D, Ivić u 90. minutu za Smederevo 1924

Stadion: Gradski stadion "Dubočica", Leskovac

Gledalaca: 400

Sudija: Nikola Petrović

Žuti kartoni: S. Jovančić, P. Žorđević (GFK Dubočica); M. Radivojević, M. Kostić (Smederevo 1924)

GFK Dubočica (Leskovac): Knežević, Belić, Ilić (Račić), Jovančić, Ljubenović (Stojev), Milić, Savić (Nedeljković), Tasić (Tolić), Zdravković, Đokić (Đurić), Đorđević. 

Smederevo 1924 (Smederevo): Kaličanin, Dimitrijević, Ilić (Ivić), Jovanović, Kostić, Obradović (Ćorković), Petronijević (Ožegović), Radić, Radivojević, Stevanović (Pirgić), Stojković (Dragutinović).

Trijumfom u zaostalom susretu devete takmičarske runde Leskovčani su se probili do treće pozicije prvoligaškog karavana, ali se mora napomenuti da u ovom momentu imaju dva boda manje u odnosu na Tekstilac iz Odžaka, ali i meč manje odigran.

U narednoj takmičarskoj rundi Leskovčani gostuju RFK Novom Sadu 1921, dok će Smederevo 1924 dočekati ekipu OFK Vršca.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading