DERBI JESENJEG DELA PRVENSTVA: Sloven u Rumi dočekuje lidera na tabeli, Železničar iz Inđije!

Autor:

Sport

10.11.2023

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva sastava koji se poslednjih par sezona bore za plasman u Prvu ligu Srbije.

DERBI JESENJEG DELA PRVENSTVA: Sloven u Rumi dočekuje lidera na tabeli, Železničar iz Inđije!

Foto: GFK Sloven Ruma

U okviru 14. kola Srpske lige Vojvodina ekipa Slovena iz Rume ugostiće sastav Železničara iz Inđije, utakmica je zakazana za subotu, 13. novembar od 13 časova.

Republika

Završnica jesenjeg dela prvenstva nam donosi u svakom kolu duel dva tima iz samog vrha tabele, a ovoga puta jedan takav se igra u Rumi, gde će drugoplasirani Sloven ugostiti lidera na tabeli, Železničar iz Inđije. Sutrašnji domaćin je sa devet trijumfa i četiri poraza osvojio 27 bodova, dok su gosti sa skorom 8-4-1 sakupili jedan bod više.

U dosadašnjem toku prvenstva Sloven je više bodova osvojio na strani, nego pred svojim navijačima, tri od četiri ligaška poraza upisana su upravo pred svojim navijačima. Ceo plen iz Rume uspeo je da odnese sastav Bečeja 1918 (2:1), Borca iz Šajakša (2:0) i Radničkog iz Zrenjanina (2:1). 

 

 

Železničar je sa dosadašnjih sedam ligaških gostovanja doneo 15 bodova, četiri puta su uspeli da uzmu ceo plen, dok su u tri meča morali da se zadovolje sa samo jednim osvojenim bodom. Jedini poraz aktuelni lider je upisao pred svojim navijačima protiv Dinama iz Pančeva, tada su gosti slavili minimalni trijumf.

Ako se gleda trenutna forma ova dva tima, u boljoj situaciji je lider, jer je u seriji bez poraza, mada je na poslednjih pet mečeva upisao 11 bodova, dok je tim iz Rume sakupio dva manje, ali je u tom periodu zabeležio i dva poraza.

Biće ovo treća sezona u kojoj se ova dva tima bore za sam vrh tabele, ali je ovoga puta situacija za nijansu bolja za tim iz Inđije, jer je sada on u poziciji da ima prednost u odnosu na ekipu iz Rume. Oba prošlogodišnja duela ova dva sastava završena su remijem, rezultatima 0:0 i 1:1.

GFK Sloven (Ruma) - Železničar (Inđija)

Subota, 13. novembar od 13 časova

Stadion u Rumi

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading