PRVI PORAZ NOVOSAĐANA NA DOMAĆEM TERENU: Derbi začelja tabele pripao gostima iz Gornjeg Milanovca! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

07.11.2023

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Metalac je nakon dva meseca stigao do tek drugog trijumfa u prvenstvu.

PRVI PORAZ NOVOSAĐANA NA DOMAĆEM TERENU: Derbi začelja tabele pripao gostima iz Gornjeg Milanovca! (FOTO GALERIJA)

Foto: Jelena Grlić

U okviru 15. kola Prve lige Srbije ekipa RFK Novi Sad 1921 ugostila je sastav Metalca iz Gornjeg Milanovca. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa 11 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za deobu 13. pozicije na tabeli, dok su gosti sa dva boda manje bili na 15. mestu u ligi.

Republika

Derbi začelja tabele odigran u Čelarevu bio je jako bitan za oba tima, situacija na tabeli nije sjajna pa su tri boda na ovom susretu vredela duplo. U boljoj formi je bio domaći tim, ali to u mečevima nalik ovom nije toliko bitno.

Nakon klasičnog ispitivanja snaga krenulo se sa ofanzivnim naletima na obe strane, uspešniji su bili gosti koji su na isteku 25. minuta preko Save Arambašića stigli do vođstva, 1:0 za Metalac. 

Do odlaska na odmor jedina stavka upisana u sudijskoj beležnici bio je žuti karton Branislavu Krstiću, fudbaleru Novog Sada zbog bezobzirnog starta. Drugi deo meča počeo je sa tri izmene u redovima domaćina, dok su gosti nastavili sa startnih 11. 

Velika borba vodila se uglavnom na sredini terena i između dva kaznena prostora, gosti su imali gol prednosti i nisu morali da "jure", dok su domaći svim silama pokušavali da stignu do izjednačenja.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka promene rezultata nije bilo, Metalac je nakon nešto malo više od dva meseca upisao pobedu, drugu u sezoni, što je odlična uvertira za predstojeće duele do kraja jesenjeg dela prvenstva. 

RFK Novi Sad 1921 - Metalac (Gornji Milanovac) 0:1 (0:1)

RFK Novi Sad: Vukliš, Krstić (od 46' Ilić), Čolić, Rac, Serdar, Vrekić, Jevremović (od 46' Tedić), Msanga (od 70' Stojanović), Blagojević, Rađen, Rakić (od 46' Vlalukin)

Metalac: Premović, Jovičić, Bačkulja, Milinković (od 60' Abah), Milošević (od 88' Mijailović), Ilić, Bulatović, Maksimović (od 60' Savić), Žakula, Mijailović, Arambašić (od 95' Vujčić) 

Ovim trijumfom Metalac je zauzeo 14. poziciju na tabeli, dok je ekipa iz Novog Sada na 15. mestu. U sledećem kolu tim iz Gornjeg Milanovca ide na noge Grafičaru, dok RFK Novi Sad dočekuje Jedinstvo sa Uba.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading