SASTAV VOJE GAČIĆ SE ODRŽAVA U VRHU TABELE: Trijumf nad Starim Tamišom doveo do 15 osvojenih bodova!

Autor:

Sport

16.10.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiva situacija u redovima domaćina odigrala se pred sam kraj meča.

SASTAV VOJE GAČIĆ SE ODRŽAVA U VRHU TABELE: Trijumf nad Starim Tamišom doveo do 15 osvojenih bodova!

Foto: FK Voja Gačić

U okviru osmog kola Druge južnobanatske lige (grupa Zapad) sastav Voje Gačić ugostio je ekipu Starog Tamiša. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa 12 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za četvrtu poziciju na tabeli, dok su gosti sa šest bili na deobi osmog mesta.

Od prvog minuta utakmice domaći tim je krenuo hrabro i odvaženo, na isteku 12. minuta imali su fudbaleri Voje Gačić izglednu priliku za postizanje gola. Nakon nekoliko dodavanja na sredini terena "ispala" je cela odbrana Tamiša, ali je Kastratović promašio zicer. 

Gosti su se opredili da pre svega sačuvaju svoj gol, i da iz brze promene poseda pokušavali da ugroze gol rivala, ali im to nije uspevalo. U 42. minutu Dukovski probija po levoj strani, nakon čega biva oboren od strane fudbalera rivala, sudija pokazuje na belu tačku. Siguran realizator najstrožije kazne bio je upravo Slavoljub Dukovski, 1:0 za Voju Gačić.

Republika

Foto: FK Voja Gačić

Vlada i Jovan Calić

Početkom drugog poluvremena stopostotna šansa pred golom Starog Tamiša, ali ista nije iskorišćena na pravi način. Gosti uspevaju da kazne promašaje rivala, u 60. minutu nakon kontranpada Aleksandar Obućina pogađa za 1:1.

Primljeni gol nije poremetio igru domaćina, nastavili su da "plešu" izabranici Miodraga Gačića na veštaku, i ubrzo su stigli u izglednu priliku za pogodak, nakon čega je opet dosuđen kazneni udarac. Dukovski je po drugi put bio siguran "sa kreča", 2:1. 

Pitanje pobednika rešeno je ubrzo nakon toga, jedan od lepših pogodaka viđen je u 75. minutu kada je rezervista Filip Stojmirov odličnim udarcem poslao loptu u mrežu, 3:1.

Pred sam kraj meča, kombinacija oca i sina, Jovana i Vlade Calića, gde je sin uspeo da proturi loptu do ćaleta, ali je Jovan "pokazao" sinu kako ne treba reagovati u ovakvim situacija, rezultat ostaje nepromenjen, 3:1.

Voja Gačić - Stari Tamiš 3:1 (1:0)

Voja Gačić: Krčmar, Obradović, Živkov (od 85' J. Ćalić), Ivanov, Halas, Marković, Gračanin (od 65' Stojmirov), Nika (od 55' Dalipi), Dukovski, Cvetković (od 65' Avramović), Kastratović (od 55' V. Ćalić)

Stari Tamiš: Anđelković, Gece (od 75' Šućur), Obućina, Matović (od 75' Lukić), Gavrić (od 46' Bundra), Cvetković, Krsmanović, Hajdukov (od 80' Milenović), Milin (od 80' Lazarov), Marjanušić, Đurić

Iz domaćeg tabora su nakon meča poručili:

- Čestitamo gostujućoj ekipi na fer i korektnoj igri, želimo im puno sreće u nastavku prvenstva. Sudijska trojka je odlično odsudila ovu utakmicu, čestitke i našem sastavu na pobedi i igri. Pokazali smo da se naalzimo u odličnoj formi, da nam je neko ponudio 15 bodova na početku prvenstva oberučke bi prihvatili. 

Ovim trijumfom sastav Voje Gačić je stigao do četvrte pozicije na tabeli, dok je Stari Tamiš nakon poraza pao na poslednju poziciju u ligi.

U sledećem kolu Voja Gačić gostuje Jugoslaviji iz Jabuke, dok ekipa Starog Tamiša dočekuje Tempo iz Sefkerina.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading