I U NOVOJ SEZONI, AMBICIJE SU STARE: Plavo-beli i u višem rangu takmičenja nemaju nameru da odustanu od svojih ciljeva - Budućnost u četvrtoj brzini protutnjala kroz Grebenac!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.08.2023

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova sezona, ali su navike stare...

I U NOVOJ SEZONI, AMBICIJE SU STARE: Plavo-beli i u višem rangu takmičenja nemaju nameru da odustanu od svojih ciljeva - Budućnost u četvrtoj brzini protutnjala kroz  Grebenac!

Foto: FK Budućnost Banatski Brestovac

Fudbaleri Budućnosti iz Banatskog Brestovca prethodnu sezonu u okviru popularne "južnobanatske Segunde" okončali su na drugoj poziciji sa skorom od 20 pobeda, jednog remija i šest poraza, što ime je bil odovoljno da od se ove jeseni, nakon pune decenije nađu u Područnoj fudbalskoj ligi Pančevo.

U prvom kolu novog šampionata Budućnost je gostovala u Grebencu gde se sastala sa ekipom Vulturula koja je prethodnu sezonu okončala u gornjem delu dabele pančevačke područne fudbalske lige.

Od početka utakmice domaćin je preuzeo terensku inicijativu, ali nakon četvrt časa igre Budućnost "stiže do daha" i počinju da se nižu uzbuđenja pred golom Vulturula. Međutim, brojne prilike nisu isporišćene. Neprelazna prepreka gostima bili su čubvar mreže domaćeg sastava, ali i sam okvir gola.

Ipak, na isteku pola sata igre gosti stižu do prednosti. Dejan Stanišić se sjajno snašao u šesnaestercu i slabijom levom nogom pogađa donji levi ugao golmana Antića. Deset minuta kasnije prednost Budućnosti je duplirao Marko Stanojković.

 

Na samom početku drugog poluvremena domaćin je sa bele tačke uneo rezultatsku neizvesnost u susret, ali u 74. minutu Nikola Vranić postiže novi pogodak i Budućnost još jednom stiže do opipljive prednosti.

Konačan rezultat susreta postignut je deset minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka kada je mrežu Antića zatresao i Saša Kosorić.

- PFL Pančevo, 1, kolo:

Vulturul (Grebenac) - Budućnost (Banatski Brestovac) 1:4 (0:2)

Strelci za Budučnost: D. Stanišić, M. Stanojković, N. Vranić, S. Kosorić

Stadion: u Grebencu

Zahvaljujući ubedljivom trijumfu, ekipa Budućnosti iz Banatskog Brestovca je već zauzela lidersku poziciju na tabeli PFL Pančevo, a već narednog vikenda plavo-beli dočekuju ekipu Glogonja koja je na startu nove sezone u Alibunaru slavila rezultatom 2:0 protiv ekipe Budućnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading