NAKON GVANGŽUA I ATLETIKO MADRIDA, STIGAO JE U BEOGRAD: "Kineski Mbape" postao stanovnik srpske prestonice! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.08.2023

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najtalentovanijih izdanaka kineskog fudbala karijeru nastavlja u srpskom fudbalu.

NAKON GVANGŽUA I ATLETIKO MADRIDA, STIGAO JE U BEOGRAD: "Kineski Mbape" postao stanovnik srpske prestonice! (FOTO GALERIJA)

Foto: RFK Grafičar

Do starta takmičenja u okviru Prve lige Srbije za sezonu 2023/24 ostala su još dva dana, ali pažnju javnosti i dalje preokupiraju fudbalski transferi.

Jedan od onih koji mogu imati prefiks bombastičnih, upravo se dogodio.

Naime, u Beograd je stigao jedan od najvećih talenata kineskog fudbala Su Juliang.

Reč je o osamnaestogodišnjem fudbaleru koji je ponikao u akademiji Gvangžua za koji je sa svega 16 godina debitovao u elitnom rangu kineskog klupskog fudbala. Treba napomenuti i da je prošao i školu madridskog Atletika i može se sa sigurnošću reći da je reč o školovanom igraču o čijem talentu dovoljno govori podatak da nosi nadimak "kineski Mbape".

 

Juliang će u narednom periodu nositi opremu beogradskog RFK Grafičara, a nakon potpisivanja ugovora sa klubom sa Senjaka, "kineski Mbape" je izjavio:

- Došao sam u Grafičar, jer smatram da je ovo odličan klub za razvoj mladih fudbalera. Pritom, prija mi i ambijent i sjajna atmosfera koju sam odmah osetio. Nadam se da ću da unapredim svoju igru u narednim mesecima i da ću dati doprinos uspesima tima.

Treba napomenuti da Su Juliang igra na poziciji krilnog napadača, ali da može odgovoriti svim zadacima u samom špicu. Juliang svoje fudbalske gene vuče iz Afrike, s obzirom da mu j otac iz Nigerije, dok mu je majka Kineskinja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading