ŠOK: Zvezda ODUSTAJE od takmičenja? Konačna odluka se sa nestrpljenjem očekuje!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.07.2023

23:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbal se nalazi pred novim potresom.

ŠOK: Zvezda ODUSTAJE od takmičenja? Konačna odluka se sa nestrpljenjem očekuje!

Foto: Facebook.com

lopta

Ekipa ŽFU Zvezda B 2018, koja predstavlja mladi tim ŽFK Crvena zvezda, prethodnu sezonu u okviru elitnog ranga srpskog ženskog klupskog fudbala, okončala je na poslednjoj osmoj poziciji sa skorom od jedne pobede, dva remija i čak 17 poraza uz gol koeficijnt 11:86.

 

Na osnovu svega navedenog klub koji svoje mečeve igra na terenu sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić", od jeseni 2023. godine, nakon dve godine, trebao bi da se vrati u niži stepen takmičenja, Prvu ligu Srbije.

Prethodna sezona prvoligaškog karavana protekla je u velikoj borbi između Radničkog 1923 i Kolubare, a Kragujevčanke su iskoristile nešto lošije partije Lazarevčanki u prolećnom delu šampionata i zasluženo obezbedile povratak na veliku scenu srpskog ženskog fudbala.

Kako prenosi, uvek dobro obaveštena Fejsbuk stranica "Ženski fudbal" u ponedeljak 10. jula biće izvučeni parovi Prve lige Srbije u fudbalu za žene za 2023/24 godinu. Takmičenje će i u predstojećoj sezoni brojati deset klubova, a samo dan uoči žrebanja takmičarskih brojeva, imena devet učesnika su poznata, ali veliki znak pitanja stoji iza ekipe ŽFU Zvezda B 2018.

Kako navedena stranica najavljuje, u ovom momentu minimalne su šanse da se Zvezda B 2018 nađe na žrebanju za predstojeću sezonu i ukoliko se u narednih nekoliko sati ne dogodi čudo, mesto kluba sa beogradske "Marakane", zauzeće ŽRK Radnički 2012 iz niša, ekipa koja je prethodnu takmičarsku godinu okončala na osmoj poziciji prvoligaškog karavana.

Foto: FSS

Sa nestrpljenjm se očekuje žreb za sezonu 2023/24

 

- Prva liga Srbije u fudbalu za žene za sezonu 2023/24:

Kolubara (Lazarevac)

Napredak Junior 2018 (Kruševac)

Zemun (Zemun)

ŽGFK Lavice Dubočica (Leskovac)

ŽGFK Borac (Čačak)

Moskva (Novi Sad)

Radnički 2014 (Pirot)

Karađorđe (Topola)

Prave Dame (Stari Banovci)

ŽFU Zvezda B 2018 / Radnički 2012 (Niš)

Svi ljubitelji srpskog ženskog fudbala, svakako će sa nestrpljenjem iščekivati odluku koja će biti doneta u ponedeljak 10. jula. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading