KONAČNA ODLUKA: U Leskovcu će se ipak igrati evropski fudbal - "srpski Mančester" će biti dom crno-belih fudbalera!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

09.07.2023

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika dilema konačno je razrešena.

KONAČNA ODLUKA: U Leskovcu će se ipak igrati evropski fudbal - "srpski Mančester" će biti dom crno-belih fudbalera!

Foto: GFK Dubočica

Leskovačka Dubočica sezonu 2022/23 okončala je trijumfalno u okviru Srpske lige Istok i pored šampionskog pehara, ekipa je vizirala kartu za viši rang takmičenja, Prvu ligu Srbije.

 

Od predstojeće jeseni ljubitelji fudbala u "srpskom Mančesteru" imaće priliku da na novom velelepnom sportskom objektu bodre svoje ljubimce u borbi za prvoligaške bodove, a kako se, još uvek nezvanično saznaje, Leskovčani će od jeseni imati prilike i da uživo prate mečeve evropskih kupova.

Naime, prethodnih nedelja postojala je dilema gde će beogradski Čukarički igrati svoje evropske mečeve. U jednom momentu se činilo da je najidealnije rešenje novi stadion u loznici, ali je Vladimir Matijašević, odagnao sve dileme. Prema njegovim rečima, trećeplasirana ekipa prethodnog superligaškog karavana, odlučila se za jug Srbije i izvesno je da će upravo "srpski Mančester" biti domaćin barem četiri jesenja susreta koliko Čukarički već sada ima obezbeđeno.

Da podsetimo, klub sa Banovog brda u ovosezonske Evro kupove ulazi u plej-of fazi Lige Evrope, ali bez obzira na ostvareno na poslednjoj stepenici kvalifikacija za drugo po kvalitetu takmičenje, crno-beli već sada imaju obezbeđeno učešće u grupnoj fazi Lige konferencija.

Foto: Starsport

"Brđani" se privremeno sele na jug Srbije

 

Svakako će svaki meč Čukaričkog na jugu Srbije predstavljati pravi praznik fudbala, a u Leskovcu se nadaju da će predstojeća sezona biti samo uvertira za njihov klub od kojeg se očekuje da u godinama pred nama takođe izbori plasan ne samo u elitni rang srpskog klupskog fudbala, već i na međunarodnu scenu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading