PARTIZANOVO DETE NAPUSTILO KLUB: Ubuduće će nositi opremu gradskog rivala! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.06.2023

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menja klub, ali ne i grad i boje na dresu.

PARTIZANOVO DETE NAPUSTILO KLUB: Ubuduće će nositi opremu gradskog rivala! (FOTO GALERIJA)

Foto: Starsport

Fudbaleri zemunskog Teleoptika prethodnu sezonu u okviru Srpske lige Beograd okončali su na visokoj trećoj poziciji iz neprikosnovenih vladara ovog ranga takmičenja, ekipa OFK Beograda i Zemuna.

 

Jedan od onih koji je tokom takmičarske sezone skrenuo pažnju na sebe, jeste mladi štoper Luka Subotić, fudbaler koji je prošao kompletnu fudbalsku školu Partizana, a seniorsko iskustvo sticao je u redovima filijale crno-belih, Teleoptiku.

Možda se i očekivalo da će dvadesetogodišnji štoper vizirati povratnu kartu ka Humskoj, ali je ipak odlučio da svoju sreću potraži na drugoj strani. Ugovor je već parafiran, a Subotić će i u narednom periodu nositi opremu crno-bele boje, ali u redovima beogradskog Čukaričkog.

Za zvanični portal novog kluba, Luka Subotić se predstavio navijačima ekipe sa Banovog brda:

- Rođen sam u Gornjem Milanovcu, a fudbal sam počeo da treniram 2012. godine. Posle tri-četiri godine u Metalcu, trener Zoran Kraljević me je doveo u Partizan. Kod njega sam bio u mlađim pionirima i pionirima, a potom sam došao kod Dragana Kecmana u kadete, put me je zatim odveo u Teleoptik, gde su mi treneri bili Albert Nađ i Miroslav Čermelj. Bio sam član reprezentacije Srbije u kadetima i omladincima, odatle i znam dosta mojih vršnjaka koji su sada u Čukaričkom.

Prethodne godine mladi defanzivac je bio na korak od prelaska u italijanski Torino:

- Tačno, trebalo je da pređem u Torino, ali je sva potrebna dokumentacija u Italiju stigla bukvalno jedan minut po završetku roka, pa transfer nije mogao da bude realizovan. Sa ove distance, ne žalim mnogo, na meni je da pokušam da napravim nešto u srpskom fudbalu, a Čukarički je idealna sredina za svakog mladog igrača.

 

Novi član srpskog predstavnika u Lige Evrope ističe da je bez većih razmišljanja doneo odluku o prelasu na Banovo brdo:

- Kad mi je spomenuto da me Čukarički želi, bio sam presrećan, nisam mnogo razmišljao. Pričao sam po dolasku sa direktorima Vladimirom Matijaševićem i Goranom Grkinićem, poželeli su mi sreću, kazali da znaju kakav sam igrač i dečko. Imao sam odličnu dobrodošlicu, i hvala svima u klubu na tome - istakoa je Luka Subotić.

- Luka Subotić:

Datum rođenja: 22. januar 2003. godine

Mesto rođenja: Gornji Milanovac

Pozicija u timu: štoper

Igračka karijera: Metalac (Gornji Milanovac)-mlađe kategorije, Partizan U-17 (Beograd), Partizan U-19 (Beograd), Teleoptik (Zemun)

Čukarički je u svoje redove doveo novi biser srpskog fudbala za kojeg mnogi fudbalski stručnjaci smatraju da u mnogome podseća na Nemanju Vidića koji je i uzor mladog defanzivca.

Istovremeno, treba istaći da je Luka Subotić treće letnje pojačanje kluba sa Banovog brda. Pre njega, dres popularne "čuke" zadužili su i Nemanja Ćalasan i Nenad Filipović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading