VELIKI TRUD I RAD SE ISPLATIO: Smiljković je najbolji igrač lige!

Autor:

Sport

19.06.2023

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski kolektiv iz Moravca može biti ponosan na sve što je učinjeno ove sezone.

VELIKI TRUD I RAD SE ISPLATIO: Smiljković je najbolji igrač lige!

Foto: FK Mladost 1955 Moravac

Fudbalski klub Mladost 1955 iz Moravca se posle dužeg perioda opet aktivirao, i od ove sezone se takmiči u Opštinskoj ligi Aleksinac.

Republika

Prvi deo prvenstva tim iz Moravca je odigrao u nešto slabijem ritmu, zabeležen je učinak od tri trijumfa, dva remija i sedam poraza, što je bilo dovoljno za 11 osvojenih bodova i na istoj poziciji na tabeli se ekipa i nalazila. Prolećni deo šampionata je odigran na visokom nivou, skor 7-3-2 bio je dovoljan da uz bodove iz prvog dela, bodovni saldo bude na broju 35, što je na kraju sezone dovoljno za peto mesto u ligi.

Juče je sastav Mladosti 1955 odigrao poslednji meč za ovu sezonu, ugostili su sastav Borca (Trnjane) i tom prilikom je zabeležen prvi poraz ovog proleća na domaćem terenu. Pre meča predsednik i zamenik predsednika fudbalskog saveza Aleksinca uručili su nagradu za najboljeg igrača lige, tu titulu u svoj posed dobio je Mladen Smiljković. 

Biografija Mladena Smiljkovića

Rođen je 27.7.2003. godine, prve fudbalske korake napravio 2011. godine u fudbalskom klubu Morava Žitkovac gde je prošao selekcije cicibana, petlića i pionira. Godine 2016. prelazi u FK Napredak iz Aleksinca gde je proveo godinu dana nakon čega se vraća u Moravu iz Žitkovca, ali se zadržava kratko gde na veliko insistiranje predsednika i trenera prelazi u Kopernikus Železničar iz Niša 2017. godine. U tom klubu provodi godinu dana gde nakon toga na poziv prelazi u OFK Radnički iz Niša i provodi još godinu dana. Sledeće sezone 2019. godine vraća se u Moravu iz Žitkovca i kao kapiten predvodi kadetsku ekipu, jednu od najboljih u istoriji kluba. Iste sezone upisao je i nastupe za prvi tim sa samo 16 godina. Nakon toga prelazi u OFK Napredak 1929 Aleksinac gde je sa 17 godina bio standardan član prvog tima. Nakon provedenog perioda u Aleksincu usledio je ponovni povratak u Moravu iz Žitkovca leta 2021. gde provodi još jednu sezonu. Leta 2022. godine usledio je prelazak u fudbalski klub Mladost 1955 Moravac. 

Smiljković je za naš portal povodom titule najboljeg igrača lige izjavio:

- Osećaj je neverovatan. Velika čast i privilegija je biti dobitnik ove nagrade. Veoma sam počastvovan zbog dodele ovog priznanja što je pokazatelj dobrog i kvalitetnog rada tokom ove sezone, ali i motivacija za dalji rad u karijeri. Želim da se zahvalim savezu koji je doneo takvu odluku, ali i da se zahvalim mojim saigračima i klubu jer je ovo timski uspeh i bez njih ovo nije bilo moguće!

Mladen je u sezoni koja je sada već iza nas mrežu rivala u ligi zatresao devet puta, dva puta je to činio u kupu, gde je uz to upisao i 11 asistencija. Tim iz Moravca je u opštinskom kupu stigao do četvrtfinala, gde je za njih nepremostiva prepreka bio zonaš iz Svrljiga.

BONUS VIDEO: 


 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading