SPREMA SE NEŠTO VELIKO: Nekadašnji reprezentativac Senegala i fudbaler Intera, stigao u Beograd!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.06.2023

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nešto veliko se iz brda valja...

SPREMA SE NEŠTO VELIKO: Nekadašnji reprezentativac Senegala i fudbaler Intera, stigao u Beograd!

Foto: FK Brodarac

Fudbaleri Brodarca prethodnu sezonu u okviru Srpske lige Beograd okončali su na petoj poziciji sa skorom od 12 pobeda, osam remija i deset poraza i ukupno 44 osvojena boda.

 

Navedenim ostvarenjem ponovili su rezultat iz sezone 2021/22, ali su i dalje daleko od ostvarenja u sezoni 2020/21 kada su zauzeli drugu poziciju na tabeli i kada im je plasman u prvoligaški karavan izmakao za samo dva boda.

Na stadionu na Starom Sajmištu, godinama unazad ozbiljno se radi na klupskom napretku na svim nivoima i slobodno se može reći da je pitanje trenutna kada će novobeogradski klub napraviti i iskorak ka drugom stepenu srpskog klupkog takmičenja.

Možda i ključni korak dogodio se prethodnih dana kada je srpsku prestonicu posetio legendarni senegalski reprezentativac Halilu Fadiga i kada je uspostavljena saradnja Brodarca i nekadašnjeg fudbalera milanskog Intera i brojnih evropskih klubova.

Za sada nije poznat oblik saradnje, a li s obzirom da je Fadiga i visoki funkcioner afričkog fudbala, može se očekivati da mladi fudbaleri sa crnog kontinenta upravo u srpskoj prestonici i novobeogradskoj ekipi, sebi trasiraju put ka bogatijim evropskim klubovima i šampionatima.

 

 

Podsetićemo da je Fadiga rođen u Dakaru 30. decembra 1974. godine, a tokom igračke karijere 37 puta nastupio za senegalsku reprezentaciju, a tom prilikom je postigao i četiri pogotka, a kada je reč o klupskoj karijeri, bio je član mlađih selekcija PSŽ-a, a zatim je između ostalih klubova, nastupao za Lijež, Briž, Okser, milanski Inter, Bolton, Derbi, Koventri, Gent,..., a profesionalnu karijeru je okončao leta 2012. godine kao član belgijkog Lokerena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading