TITULA KROZ PRIZMU STATISTIKE: Oni su najzaslužniji za šampionski pehar crveno-belih!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.06.2023

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kraj sezone je dobar trenutak i da se sumira učinjeno...

TITULA KROZ PRIZMU STATISTIKE: Oni su najzaslužniji za šampionski pehar crveno-belih!

Foto: OFK Kikinda

Fudbaleri OFK Kikinde dominantno su stigli do šampionske titule u okviru Vojvođanske lige Istok čime je obezbeđen i povratak u treći stepen srpskog klupskog fudbala, Srpsku ligu Vojvodina.

 

Kikinđani su tokom 30 prvenstvenih utakmica ostvarili skor od 21 pobede, pet remija i četiri poraza i šampionat su okončali sa osam bodova prednosti u odnosu na Slobodu iz Novih Kozaraca.

Crveno-beli su zabeležili gol koeficijent 67:17, a posebno treba istaći da su na Gradskom stadionu u 15 mečeva ostvarili 14 pobeda uz jedan remi (Sloboda Novi Kozarci 1:1), a mrežu protivnika su tresli 49 puta, dok je odbrana Kikinđana kapitulirala svega šest puta.

Kapiten Nebojša Đukić je nastupio na svih 30 prvenstvenih mečeva i na terenu je proveo ukupno 2.620 minuta. Meč manje zabeležio je Radovanović, dok su se po 28 puta na terenu našli Savkov, Barbul, Spahić i Ivanović,...

 

Pored najvećeg broja odigranih mečeva, kapiten Đukić sa 25 postignutih golova je i golgeter ekipe, dok je Ivanović sa 15 pogodaka drugi strelac crveno-belih u sezoni 2022/23. Istovremeno, Dejan Ivanović sa 14 asistencija je najbolji asistent.

Od 15. oktobra 2022. do 11. marta ove godine, Kikinđani su napravili najduži niz pobeda, ukupno osam mečeva, a ukupno su bili i 765 minuta bez primljenog gola.

Već od jeseni Kikinđani kreću u osvajanje srpskoligaških bodova, a svi u klubu se nadaju da ovoga puta u trećem stepenu srpskog klupskog fudbala, neće "plesati samo jedno leto".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading