POBEDNIČKI TANDEM SE NE MENJA: Ekipu su preuzeli u delikatnoj situaciji i ostvarili zapaženi rezultat - Ranđelović i Stepanović nastavljaju plovidbu Dunavom! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.06.2023

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sezona se može i mora okarakterisati uspešnom.

POBEDNIČKI TANDEM SE NE MENJA: Ekipu su preuzeli u delikatnoj situaciji i ostvarili zapaženi rezultat - Ranđelović i Stepanović nastavljaju plovidbu Dunavom! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Dunav Prahovo

Leta 2022. godine fudbaleri Dunava iz Prahova, kao šampioni Zone Istok, pored šampionskog pehara, obezbedili su i plasman u viši rang takmičenja, Srpsku ligu Istok.

 

Nakon prvog dela šampionata klub iz mesta na desnoj obali Dunava nalazio se u zoni ispadanja sa svega tri zabeležena trijumfa i ukupno 12 osvojenih bodova i činilo se da je grčevita borba za očuvanje statusa, neminovna.

Međutim, potpuni zaokret usledio je dolaskom trenera Stefana Ranđelovića, koji je sa svojim prvim pomoćnikom Mladenom Stepanovićem pokrenuo ekipu i doveo je do pozicije da mnogo pre poslednje takmičarske runde, ne strepi za očuvanje zvanja srpskoligaške ekipe i da sezonu okonča u sredini tabele, što je ocenjeno velikim uspehom.

Sumirajući sve što je ulinjeno u prethodnom periodu, trener Ranđelović je izjavio:

- Preuzeli smo ekipu u izuzetno delikatnoj situaciji sa svega 12 osvojenih bodova, ali smo uspeli da se konsolidujemo, selektiramo ekipu i dovedemo kvalitetna pojačanja ne samo u igračkom, već i u ljudskom smislu, a kao rezultat došao je podatak da smo osptanak obezbedili tri kola pre okončanja takmičenja. Ukoliko bi posmatrali samo prolećni deo šampionata, Dunav je četvrtoplasirana ekipa Srpske lige Istok sa osam pobeda, četiri remija i tri poraza i ukupno 28 osvojenih bodova uz gol koeficijent 21:10. Posebno treba istaći i da u nastavku sezone nismo doživeli poraz na svom terenu. Zabeležili smo šest pobeda i jedan remi uz svega dva primljena i ukupno 14 psotignutih pogodaka.

 

Šef struke ekipe iz Prahova posebno ističe način na koji je sve navedeno i ostvareno:

- Karakterisala nas je čvrsta i disciplinovana igra u odbrani, dok smo u napadu težili da postignemo što više pogodaka kroz dopadljivu i atraktivnu igru.

Mnogi su smatrali da veliki broj novajlija neće uspeti od samog starta da se uklopi u sastav:

- Doveli smo veliki broj novajlija koji su se brzo uklopili, a i bili su sjajno primljni od strane starosadelaca. Nije se primećivalo da imamo čak desetoricu novajlija, već je delovalo da smo dugi niz godina svi na okupu. Posebno bih se zahvalio najiskusnijim i najstarijim igračima Nikoli Bogoslovskom, Slađanu Bogdanoviću, Mladenu Jezdiću Nemanji Raduloviću, Mihajlu Puljecoviću i Nemanji Vasiču koji su držali svlačionicu i ekipu na najbolji mogući način. Tokom proleća golgeterni ekipe bili su bonus igrač Aleksandar Stojanov sa šes pogodaka, dok su Marko Dedijer i Filip Maksimović postigli pet, odnosno četiri gola.

Ranđelović nastavlja da hvali svoje pulene:

- Imali smo podjednakih 18 igrača gde se nije osetilo kad neko ne igra. Bili smo prava ekipa gde su mnogo bodova doneli igrači sa klupe pogotovo Filip Maksimović koji se pokazao kao džoker i koji je preokrenuo četiri utakmice u našu korist. Najčešće smo igrali u sistemu 4-2-3-1 gde smo se prilagođavali protivnicima, jer smo bili opterećeni tokom celokupne polusezone rezultatom i da skupimo sto više bodova.

Do početka nove sezone nije ostalo mnogo vremena:

- Što se tiče igračkog kadra, uslediće minimalne promene. U pregovorima smo sa pojedinim igračima kojima ćemo da popunimo određene pozicije u timu. Prioritet je da se zadrži postojeci sastav. Imam veliko poverenje u sve moje igrače, mnogima sam pružio šansu posle neigranja u bivšim klubovima, A oni su to vratili na najbolji mogući način na samom terenu. Srce mi je puno što su napadači bili efikasni, a odbrana čvrsta i stabilna na čelu sa golmanom Ivanom Marunićem koji je u par navrata bio u idealnom timu kola. Imamo lep spoj mladosti i iskustva, gde mladi igrači Kiš, Stančić, Stojanov, Dedijer i Maksimovic mogu mnogo da nauče od starijih igrača.

Foto: FK Dunav Prahovo

Zajednički do uspeha - Stefan Ranđelović i Mladen Stepanović

 

Za kraj trener Stefan Ranđelović je posebno istakao:

- Presrećan sam što je Dunav ostao u ligi, zahvalan sam navijačima na podršci, kao i rukovodstvu kluba. Zajedno smo stigli do ovog uspeva. Dugujem veliku zahvalnost prvom saradniku Mladenu Stepanoviću, u kome sam imao izvanrednog saradnika na klupi. Saradnju nastavljamo na obostrano zadovoljstvo i pored činjenice da stižu pozivi drugih klubova. Do rastanka može doći jedino ako se pojavi neka inostrana ponuda.

Kako je istakao šef struke sportskog kolektiva iz Prahova, pripreme za novu sezonu startuju 8. jula. Pripreme će biti odrađene u Negotinu i Prahovu, a tokom navedenog perioda u planu je i odigravanje pet, šest utakmica, kako bi ekipa spremno dočekala start šampionata koji je zakazan za 13. avgust.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading