KONAČNA ODLUKA: Od jeseni će se u Gornjem Milanovcu ipak igrati superligaški fudbal?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

06.06.2023

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povratak elitnog fudbala na sportsku fudbalsku lepoticu u gradu podno Rudnika.

KONAČNA ODLUKA: Od jeseni će se u Gornjem Milanovcu ipak igrati superligaški fudbal?

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Fudbaleri gornjomilanovačkog Metalca u tek okončanu sezonu 2022/23 ušli su sa namerom da se ekspresno vrate u društvo najboljih, međutim želje su bile daleko od ostvarivog.

 

Veći deo sezone klub je proveo u donjem domu prvoligaškog karavana i tek je u samom finišu sezonu, koroz plej-aut fazu takmičenja, uspeo da izbori opstanak, ostvarivši skor od 12 pobeda, isto roliko remija i čak 13 poraza.

I pored svega navedenog, čini se da će ljubitelji fudbala u Gornjem Milanovcu naredne sezone imati prilike da prate superligaški fudbal.

Naime, ekipa kragujevačkog Radničkog 1923, usled igradnje novog stadiona "Čika Dača", sezonu 2023/24 moraće da provede van svoje kuće u srcu Šumadije. Prvobitni plan je bio da ekipa svoje prvenstvene mečeve igra na stadionu u Lazarevcu, zatim se kao alternativa pojavio novoizgrađeni Sportski centar "PAMPAS" u Donjoj Trnavi, ali se čini da je ovoga puta, konačno donešena konačna odluka.

 

 

Prema dostupnim informacijama, Radnički 1923 naredne sezone svoje mečeve će igrati na stadionu u gradu podno planine Rudnik, stadionu koji je svečano otvoren 2012. godine i koji ima kapacitet od 4.600 mesta i odogovara svim potrebnim uslovima za takmičenja u elitnom rangu srpskog fudbala.

Ostaje da se vidi da li je navedena odluka i konačna, ili će se u nedeljama pred nama pojaviti još neko alternativno rešenje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading