FK Miljakovac zajedno sa svojim navijačima obeležio svetski dan zaštite životne sredine akcijom čišćenja Miljakovačke šume! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

06.06.2023

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za primer drugima...

FK Miljakovac zajedno sa svojim navijačima obeležio svetski dan zaštite životne sredine akcijom čišćenja Miljakovačke šume! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Miljakovac

FK Miljakovac je danas obeležio Svetski dan zaštite životne sredine velikom akcijom čišćenja Miljakovačke šume u kojoj su učestvovali i navijači kluba i komšije ovog beogradskog naselja.

 

Ogromna količina đubreta sakupljena je tokom današnje akcije, uglavnom iz nepristupačnih delova Miljakovačke šume u kojoj neobrazrivi građani bacaju opasne predmete kao i cele kese sa đubretom.

Akciji se pridružio i Crveni krst Rakovice, čiji su volonteri danas takođe učestvovali u čišćenju Miljakovačke šume.

 

Igrač FK Miljakovac Andrija Milojević apelovao je još jednom na sve komšije i građane koji posećuju Miljakovačku šumu da čuvaju ovaj prostor koji je pod zaštitom države i koji svakodnevno posećuju porodice sa decom.

– Ovo nije prva ekološka akcija koju naš klub pokreće, i nadam se da ćemo u budućnosti praviti slične akcije. Neki navijači danas su prvi put imali dodira sa ovakvim vidom akcija, i vidim da im je svest dodatno proširena i da su komentari pozitivni, i da će sve biti ubuduće dodatno obazrivi prema okolini. U sređenijim delovima šume situacija je dobra, i tu komunalne službe obavljaju svoj posao, ali zabačeniji i nepristupačni delovi su zaista kritični. Mnogo opasnih predmeta građani bacaju, da ne pričamo o flašama, limenkama, ponegde smo nalazili i cele kese sa đubretom, što znači da neki ljudi nemaju nikakvu svest o čuvanju našeg kraja i naše šume. Nadamo se da smo današnjom akcijom makar malo prenuli neke ljude, i nadamo se da ćemo i ubuduće kada je to potrebno, praviti ovakve akcije – rekao je Milojević.

Ova ekološka akcija organizuje se u okviru projekta “Edukacija navijača u nižim fudbalskim ligama Beograda o važnosti fer pleja i posledicama nesportskog ponašanja na fudbalskim terenima” koji se podržan od strane Gradskog sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading